Societat
Tribunals

Un ciberatac podria haver afectat dades personals de l'Agència Tributària

L'Audiència Nacional investiga un ciberatac que podria haver afectat dades personals de l'Agència Tributària. El passat octubre l'atac va afectar la xarxa de telecomunicacions que connecta els òrgans judicials amb altres institucions, anomenada Punt Neutre Judicial.

Per què és important? Les investigacions apunten que els atacants podrien haver aprofitat el Punt Negre per accedir a altres institucions.

La investigació: El jutge Jose Luis Calama, qui porta el cas, ha acordat el secret de les actuacions durant el primer mes d'investigació i ha demanat informes a l'Agència Tributària i al Centre Criptològic Nacional per conèixer l'abast de la intrusió.

D'on venim? El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va ser l'òrgan que va denunciar els fets al·legant que hi podria haver hagut una afectació a dades personals dels contribuents dipositats a les bases de dades de l'Agència Tributària.

Què han dit? El CGPJ va emetre un comunicat en què deia "des d'aquest mateix moment es van adoptar mesures de ciberseguretat per a la contenció i la naturalització d'atacs informàtics d'aquest tipus".

  • Va afegir que "no s'havien vist compromeses dades relatives a procediments judicials o altra informació en mans del poder dels jutjats i tribunals".

Què esperar? Segons el jutge, els fets podrien ser constitutius d'un delicte contra un alt organisme de l'Estat i, a més, d'un delicte de revelació de secrets.

Categoria: Societat
Etiquetes: Cibercrim Tribunals