Món Global
Un agent de policia de Monterey Park amb una cinta de l'escena del crim després del tiroteig massiu
Foto: Un agent de policia de Monterey Park amb una cinta de l'escena del crim després del tiroteig massiu | EFE/EPA/DAVID SWANSON
Sucessos

Almenys 10 morts en un tiroteig durant el Cap d'Any xinès a Los Angeles

Un agent de policia de Monterey Park amb una cinta de l'escena del crim després del tiroteig massiu
Foto: Un agent de policia de Monterey Park amb una cinta de l'escena del crim després del tiroteig massiu | EFE/EPA/DAVID SWANSON

Almenys deu persones han mort i deu més han resultat ferides en un tiroteig en acabar les celebracions del Cap d'Any xinès en una sala de ball de la ciutat de Monterey Park, a l'est de Los Angeles, segons ha confirmat l'Oficina del Xèrif del Comtat de Los Angeles.

Situació actual: Els ferits han estat traslladats a centres sanitaris amb diferents pronòstics, d'estable a crític, segons Andrew Meyer, portaveu de l'Oficina del Xèrif, citat per la filial de la cadena CBS, KCAL News.

Què va passar? L'incident va començar aproximadament una hora després de la conclusió del festeig, entorn de les 22.30 hora local (les 07.30 a l'Espanya peninsular), quan la majoria de les desenes de milers d'assistents ja havien marxat, segons testimonis citats pel mitjà de Los Angeles.

  • De fet, alguns testimonis han relatat que van creure que els trets eren focs artificials, per la qual cosa en un primer moment no els van donar gens d'importància.

Què han dit? "Quan van arribar els agents van veure molts individus que sortien del local cridant. Els agents van entrar i van trobar diverses víctimes més", ha explicat Meyer. Els bombers van confirmar llavors deu víctimes mortals.

  • El també portaveu de l'oficina del Comtat del Xèrif de Los Angeles, sergent Bob Boese, ha confirmat que el tirador és un home que ara mateix es troba escapat de les autoritats, segons ha fet saber en roda de premsa recollida per KCAL News.

Per acabar: Seoung Won Choi, propietari d'un restaurant de graelles de marisc situat al costat del lloc de l'incident, ha relatat al 'Los Angeles Times' que tres persones van irrompre al local i li van demanar de tancar la porta. Van relatar llavors que hi havia un individu amb una metralladora que a més portava diversos carregadors per poder continuar disparant. L'atacant pel que sembla disparava indiscriminadament.

Categoria: Món Global
Etiqueta: Estats Units