Món Global
Agent de policia estatunidenc
Foto: Agent de policia estatunidenc | Arxiu / EFE
Armes de foc

Un nen de sis anys és detingut als Estats Units per disparar la seva professora

Agent de policia estatunidenc
Foto: Agent de policia estatunidenc | Arxiu / EFE

Policia de Virgínia ha posat sota custòdia un nen de sis anys després que disparés una arma de foc contra una professora en una escola primària, deixant la docent ferida en estat crític.

Què ha passat? El menor hauria disparat amb una pistola una professora, d'uns 30 anys, quan tots dos es trobaven en una aula del col·legi Richneck del districte de Newport.

  • Els fets han estat definits com a intencionats per part del cap de la Policia de Virgínia, Steve Drew, en declaracions recollides per la cadena CNN.

Què han dit?

  • "L'individu és un estudiant de 6 anys. Ara mateix està sota custòdia policial".
  • "Hem estat en contacte amb el nostre advocat de la Commonwealth i algunes altres entitats per ajudar-nos a aconseguir millor els serveis a aquest jove", ha detallat Drew en una roda de premsa.

En detall: La professora es troba en estat crític i les seves ferides es consideren potencialment mortals, si bé hi ha "certa millora" en les darreres actualitzacions rebudes per la policia, que ha afirmat que "això no va ser un tiroteig accidental".

  • En aquest sentit, el cap de la Policia de Virgínia ha assegurat que hi va haver un aldarull entre la professora i l'alumne, que tenia l'arma de foc, i que es va disparar una sola bala.
  • "Farem la investigació, hi ha preguntes que voldrem fer i esbrinar. Vull saber d'on va venir aquesta arma de foc, quina era la situació", ha afegit Drew, segons la citada agència.

Les reaccions: L'escola primària on ha tingut lloc l'incident romandrà tancada el dia lectiu que ve, segons ha anunciat superintendent de les escoles públiques de Newport News, George Parker.

  • "Estic commocionat i descoratjat. Necessitem educar els nostres fills i necessitem mantenir-los fora de perill", ha reblat Parker durant una roda de premsa.
  • "Necessitem el suport de la comunitat, el suport continu, per assegurar-nos que les armes no estiguin a l'abast dels joves i avui estic sonant com un disc ratllat, perquè segueixo reiterant això: que necessitem mantenir les armes fora de les mans dels nostres joves", ha afegit el superintendent.
Categoria: Món Global