Món Global
Incendi a St. Thomas
Foto: Incendi a St. Thomas | Twitter (@r1chuk)
'Tresor històric'

VÍDEO: Impressionant incendi en una església victoriana a Londres

Temps de lectura: 2 minuts
Incendi a St. Thomas
Foto: Incendi a St. Thomas | Twitter (@r1chuk)

Les autoritats britàniques investiguen l'incendi d'una església declarada patrimoni històric al nord-oest de Londres, descrita com un "tresor arquitectònic".

Per què és important? La parròquia està situada a prop dels estudis d'Abbey Road i havien passat per allà, tenia enllaços amb l'autor Lewis Carroll i el fill petit de la reina Victòria, el príncep Leopold.

  • Els bombers havien estat inicialment abordant el foc després de ser avisats poc abans de la mitjanit, amb els equips que passaven per l'entrada principal, sota el campanar de l'església, però van ser retirats per motius de seguretat després que el seu sostre principal s'enfonsés.

Què en sabem? Un equip de vuitanta bombers van lluitar contra l'incendi de l'església de St Mark a Hamilton Terrace, Londres, des de les 23:19 de dijous fins a les 2:22 de la matinada de divendres, segons va dir el cos de bombers de Londres (LFB).

  • La brigada va dir que no hi havia ferits, tot i que va assenyalar que l'edifici anglicà de dues plantes estava "destruït".
  • Membres del cos van demanar als veïns que mantinguessin portes i finestres tancades a causa de la gran quantitat de fum produïda pel foc.

En detall: L'LFB va dir que va utilitzar tres escales, inclosa la més alta d'Europa amb 64 metres, com a torres per distribuir l'aigua de manera uniforme i extingir el foc.

Visió global: El National Churches Trust havia catalogat St Mark's com una església victoriana de grau II, descrivint-la com un "tresor arquitectònic i històric" que va acabar la construcció entre 1846 i 1847.

  • L'edifici, d'estil gòtic i obra de l'arquitecte Thomas Cundy Jr., contenia mosaics "impressionants" de la família italiana Salviati, així com marbres i altres ornaments al terra del presbiteri.

Categoria: Món Global