Món Global
Ursula von der Leyen amb la delegada del govern ucraïnès Matti Maasikas
Foto: Ursula von der Leyen amb la delegada del govern ucraïnès Matti Maasikas | Dati Bendo / Europa Press
Conflicte

Ucraïna alerta d'una gran ofensiva russa per l'aniversari de la invasió

Temps de lectura: 2 minuts
Ursula von der Leyen amb la delegada del govern ucraïnès Matti Maasikas
Foto: Ursula von der Leyen amb la delegada del govern ucraïnès Matti Maasikas | Dati Bendo / Europa Press

El ministre de Defensa d'Ucraïna, Oleksí Réznikov, ha alertat que Rússia planeja desplegar una altra ofensiva militar el 24 de febrer, coincidint amb el primer aniversari de l'inici de la invasió, i ha afirmat que Moscou ha mobilitzat mig milió de soldats.

Per què és important? Rússia ha anunciat durant les últimes setmanes diversos avanços territorials a la regió de Donetsk, situada a l'est del país, i les seves tropes avancen cap a l'estratègica localitat de Bakhmut.

  • Moscou va anunciar al setembre l'annexió de les regions de Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia, totes parcialment ocupades des de l'inici de la invasió ordenada pel president rus, Vladímir Putin.

Què han dit?

  • "Creiem que, com que (els russos) viuen en el simbolisme, provaran alguna cosa al voltant del 24 de febrer", ha manifestat Réznikov en unes declaracions a la cadena de televisió francesa BFM TV.
  • "No s'ha de subestimar l'enemic", ha dit, abans d'incidir que si bé Moscou ha anunciat oficialment la mobilització de 300.000 persones, "pel que es veu a les fronteres, les estimacions apunten que són molts més".

En detall: Així, ha detallat que les forces russes "poden provar una ofensiva en dos eixos".

  • "Podrien ser al Donbass i al sud", ha assenyalat, abans d'incidir que Kíiv trasllada als seus socis que "cal estar preparats com més aviat millor".
  • "No podem perdre la iniciativa", ha argumentat Réznikov, que ha reiterat que "calen armes per contenir l'enemic, perquè tot a la guerra depèn de la iniciativa".

A més: La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha visitat aquest dijous a la capital d'Ucraïna, Kíiv, de cara a una cimera amb el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, en la qual participaran una quinzena de comissaris europeus per abordar els avenços en la seva possible entrada a la Unió Europea (UE).