Món Global
Ana Baneira, la gallega empresonada a l'Iran
Foto: Ana Baneira, la gallega empresonada a l'Iran | Facebook
Drets i llibertats

Torna a casa Ana Baneira, l'espanyola empresonada a l'Iran per les protestes

Temps de lectura: 2 minuts
Ana Baneira, la gallega empresonada a l'Iran
Foto: Ana Baneira, la gallega empresonada a l'Iran | Facebook

Ana Baneira, l'espanyola empresonada a l'Iran en el marc de les protestes contra el règim, ha estat posada en llibertat i la seva tornada a casa és imminent.

Per què és important? Ana és una de les dones reprimides arran de la mort de Masha Amini, assassinada per les forces del país per no portar correctament lloc el hijab. Els fets van despertar una onada de protestes contra el règim en les quals mig miler de persones han mort segons Amnistia Internacional.

Al detall: Segons han confirmat fonts diplomàtiques a Europa Press...

  • L'alliberament de Baneira es va produir aquest dissabte 25 de febrer i es troba ja volant de tornada a Espanya, via Dubai. La seva arribada a Madrid està prevista a primera hora de la tarda del diumenge dia 26.
  • La gallega assegura que es troba en bon estat després d'aquests mesos retinguda.
  • Després del seu alliberament, la jove activista va conversar telefònicament amb el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, a qui va traslladar el seu agraïment per les gestions realitzades per aconseguir la seva posada en llibertat.
  • En aquests mesos, tant Albares com altres membres del seu departament han mantingut contactes amb les autoritats iranianes per demanar l'alliberament.

D'on venim: L'arrest de Baneira es va conèixer a començaments de novembre i en cap moment no han transcendit els motius ni les circumstàncies exactes del seu arrest.

A partir d'ara: Amb la seva sortida de presó, a l'Iran encara queda detingut un altre ciutadà espanyol, Santiago Sánchez Cogedor.

  • Santiago va ser arrestat a començaments d'octubre quan es dirigia a peu a Qatar per veure el Mundial de Futbol precisament després de visitar la tomba d'Amini.
  • Continuen els esforços tant des dels serveis consulars al Ministeri com des de l'Ambaixada a Teheran per aconseguir el seu alliberament, i es manté informada a la seva família en tot moment.
Categoria: Món Global