Món Global
Nens miren l'impacte d'un dels atacs d'Israel al Líban
Foto: Nens miren l'impacte d'un dels atacs d'Israel al Líban | Europa Press
Orient Mitjà

Israel bombardeja el Líban per un atac de Hamàs i preocupa l'escalada de tensió

Temps de lectura: 2 minuts
Nens miren l'impacte d'un dels atacs d'Israel al Líban
Foto: Nens miren l'impacte d'un dels atacs d'Israel al Líban | Europa Press

Les Forces de Defensa d'Israel (FDI) han atacat divendres de matinada el sud del Líban, país que acusa de permetre els atacs del Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs). És la resposta al llançament d'una trentena de coets dijous, precisament des del sud del Líban.

Per què és important? Els recents atacs creuats entre Israel i el Líban suposen l'escalada de tensió més gran en anys a l'Orient Mitjà, i que fa témer l'esclat d'una nova guerra.

A fons:

  • Segons diferents agències de notícies i mitjans, s'han disparat almenys sis míssils que haurien tocat el campament de refugiats palestins de Rashidiya, al sud del país, a prop de la ciutat de Tiro i a uns 20 quilòmetres de la frontera amb Israel.
  • També han danyat l'Hospital Muhammad al Durrah i la seu de l'Administració Civil a Jabalia, a més de les ciutats de Deir al Balah i Jan Yunis.
  • Els atacs, així mateix, han destruït un pou subterrani al costat d'un lloc de fabricació d'armes, tres punts de producció d'armament i un altre túnel de Hamàs.

Què diuen?

  • Segons un comunicat de les FDI, s'ha atacat "infraestructura de l'organització terrorista Hamàs", assegurant que "no permetran que operi des del Líban". A més, han estat taxatius quant a les autoritats del país: "Considerem l'Estat del Líban responsable de tots els llançaments des del seu territori".
  • La Força Provisional de Nacions Unides al Líban (la FINUL) han fet una crida al Líban i Israel a "aturar immediatament totes les accions que travessin la Línia Blava", ja que "les accions de l'últim dia són perilloses i podrien desembocar en una escalada del conflicte".

Previsions: El líder de la FINUL, Aroldo Lázaro, està parlant amb autoritats d'ambdós costats de la Línia, i ambdós han assegurat que "no volen una guerra".

Categoria: Món Global
Etiqueta: Israel