Món Global
El ministre de Justícia i viceprimer ministre del govern britànic Dominic Raab
Foto: El ministre de Justícia i viceprimer ministre del govern britànic Dominic Raab | Europa Press
Assetjament laboral

Dimiteix el viceprimer ministre del Regne Unit per les acusacions d'assetjament laboral

Temps de lectura: 2 minuts
El ministre de Justícia i viceprimer ministre del govern britànic Dominic Raab
Foto: El ministre de Justícia i viceprimer ministre del govern britànic Dominic Raab | Europa Press

El ministre de Justícia i viceprimer ministre del govern britànic, Dominic Raab, ha dimitit aquest divendres del seu càrrec, un dia després que el primer ministre, Rishi Sunak, rebés un informe que acusava Raab d'assetjament laboral a funcionaris.

Què en sabem? Les denúncies que s'han rebut s'haurien produït durant l'etapa de Dominic Raab quan va ser ministre del Brexit, el 2018.

  • També quan va ser titular d'Exteriors, entre 2019 i 2021; i en el primer any com a ministre de Justícia, entre el setembre del 2012 i setembre de l'any passat.
  • Les dues primeres queixes formals de funcionaris es van saber al novembre i, un mes després, la resta. 

Què ha dit? L'informe no s'ha fet públic, però Raab ha compartit a les xarxes socials la carta dirigida a Sunak, on ha assegurat que les conclusions del text són "errònies" i "estableixen un precedent perillós".

  • "Els ministres han de poder exercir un control directe" sobre "negociacions crítiques fetes en representació del poble britànic. Si no és així, els principis democràtics i constitucionals de la responsabilitat ministerial es perdrien", apunta el text, que també indica que els ministres han de poder donar opinions "crítiques" a les tasques dels funcionaris.
  • "Em sap greu qualsevol estrès o ofensa no desitjada que hagi sentit qualsevol funcionari com a resultat del ritme, els estàndards i els reptes que he portat al ministeri. Això és, en tot cas, el que el públic espera dels ministres que treballen en representació seva", diu Raab en la carta, en la qual també lamenta que s'estableixi "el llindar de bullying en un nivell tan baix".

Context: La dimissió de Raab es produeix a només dues setmanes de les eleccions locals a Anglaterra.

  • Un altre cop molt dur per a Rishi Sunak, que ja ha perdut el seu tercer ministre per un escàndol en només sis mesos a Downind Street.

Categoria: Món Global
Etiqueta: Regne Unit