Societat
El catedràtic Vicenç Navarro
Foto: El catedràtic Vicenç Navarro | ACN
Violència masclista

El catedràtic Vicenç Navarro acusat d'assetjament i abús de poder

Temps de lectura: 2 minuts
El catedràtic Vicenç Navarro
Foto: El catedràtic Vicenç Navarro | ACN

El catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, Vicenç Navarro, ha estat acusat per les seves secretàries i investigadores d'assetjament i abús de poder. Ho han denunciat públicament a elDiario.es.

Per què és important? Denuncien crits, comentaris despectius, tons de veu intimidatoris i exigències fora de l'horari laboral.

  • La Barcelona School of Management, centre adscrit a la UPF, va obrir un expedient al catedràtic l'any 2021 que afirmava "fefaentment" abusos de poder i assetjament laboral.

Qui és? Navarro, de 83 anys, és un reconegut catedràtic de la UPF on imparteix classes des de 1996, va treballar a la BSM, centre adscrit a la UPF i va dirigir un dels seus màsters, entre altres funcions.

Què sabem? El diari explica que set de les secretàries que Navarro ha tingut en 20 anys han relatat les mateixes situacions de menyspreu públic, insults i crits.

  • Algunes relaten els atacs d'ansietat que han patit arran dels fets. I asseguren que altres companys del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF eren conscients dels fets.
  • Altres companyes, com les professores i coordinadores acadèmiques amb qui treballava han assegurat que els exigia feina fora d'horari laboral, de nit i fins i tot de matinada, i que tenia una voluntat ferma de control sobre les comunicacions amb altres professors.

A més: Quatre de les dones han dit que van presentar queixes a la direcció i a Recursos Humans del centre adscrit, sense cap resultat.

  • Vicenç Navarro utilitza ara en defensa seva el fet que no es van prendre mesures contra ell després de les queixes.

Tot i això, la universitat assegura que va obrir un expedient a Navarro per les queixes i que en tancar-se, a mitjans de maig de 2021, se'l va apartar de les seves funcions.

  • Afirma que es va comunicar a Navarro que el seu contracte laboral seria "discontinu" i es va formalitzar la seva jubilació el dia 31 d'aquell mes.
Categoria: Societat