Societat
Campus de Comunicació de la UPF
Foto: Campus de Comunicació de la UPF | Ajuntament de Barcelona
Assetjament laboral

Quatre alumnes denuncien un catedràtic de la UPF per assetjament laboral

Temps de lectura: 2 minuts
Campus de Comunicació de la UPF
Foto: Campus de Comunicació de la UPF | Ajuntament de Barcelona

Quatre doctorandes han denunciat assetjament laboral per part d’un catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Per què és important? Segons expliquen les víctimes, les dones van comunicar la situació al centre i no van rebre "cap resposta efectiva" per part d'aquest.

Què diuen? Tal com ha explicat el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) del Campus de la Ciutadella a través d’un comunicat difós per Twitter, els fets haurien passat durant el transcurs del seu doctorat.

  • Des del sindicat, s’ha remarcat que el testimoni de les quatre dones del Departament de Medicina i Ciències de la Vida no és exclusiu, i que “altres investigadores de la universitat també han patit situacions similars”. 
  • En aquest sentit, el SEPC ha donat el seu suport a les víctimes i els ha ofert “ajuda per tot el que calgui”.

Situació actual: La universitat ha obert un expedient disciplinari al catedràtic de Farmacologia després de les denúncies rebudes.

  • El centre ha explicat que va tenir coneixement del cas "fa uns dies" i va activar "els procediments interns oportuns, inclòs un expedient informatiu".
  • Per ara, el catedràtic segueix en actiu.

Al detall: Entre les actuacions denunciades hi ha humiliacions públiques per part del catedràtic, amb exigències per obtenir resultats “sense tenir les condicions idònies del funcionament dels components d’aquesta prova”.

  • Segons una de les denúncies, les humiliacions privades ocorrien al despatx, on el catedràtic “infravalorava el temps emprat i el valor dels resultats que obtenia dels meus experiments d’una manera ofensiva, sempre donant les culpes a la meva mala praxi”.
  • Una altra de les denunciants ha afirmat que el catedràtic li va negar fer ús dels fons destinats a la seva formació i que li va prohibir incorporar-se al seu lloc de treball després d’haver passat la Covid.
Categoria: Societat
Etiqueta: Universitats