Món Global
Captura de pantalla de les activistes pintant el quadre de Monet
Foto: Captura de pantalla de les activistes pintant el quadre de Monet | Europa Press
Canvi Climàtic

Dues activistes taquen amb pintura vermella i s'enganxen a un quadre de Monet

Temps de lectura: 2 minuts
Captura de pantalla de les activistes pintant el quadre de Monet
Foto: Captura de pantalla de les activistes pintant el quadre de Monet | Europa Press

Dues activistes mediambientals han tacat amb pintura vermella i s'han enganxat al quadre 'El jardí de les artistes Giverny' de Claude Monet, exposat al Museu Nacional d'Estocolm. L'acció pretén protestar pels problemes que el canvi climàtic causa en les persones, tal com els mateixos activistes han publicat a les xarxes socials.

Per què és important? Les activistes formen part del moviment climàtic Restaurar els Aiguamolls de Suècia asseguren que la pèrdua d'aquests elements al país, ha causat greus problemes de salut.

Què en sabem? Segons publicacions al diari suec Dagens Nyheter, el quadre ha quedat intacte i les dues activistes mediambientals, una infermera i una estudiant d'infermeria, han estat detingudes per la policia sueca.

Què han dit? "Volen cridar l'atenció sobre el fet que la crisi climàtica també és una crisi sanitària, i que les malalties relacionades amb la calor s'estan convertint en un problema cada vegada més gran", ha explicat la portaveu del moviment, Roxy Farhat. També ha dit que el quadre ha quedat "intacte".

  • Un portaveu del Museu Nacional, Per Hedstrom, ha afirmat que "el patrimoni cultural té un gran valor simbòlic i és inacceptable atacar-lo o destruir-lo, independentment del propòsit".

D'on venim? La tardor de 2022 diversos activistes ecologistes van protagonitzar una onada d'accions a museus d'arreu del món contra obres d'art famoses com ara La noia de la Perla i altres de Monet i van Gogh.

Situació actual: El quadre de Monet s'està analitzant per conservadors per valorar si ha patit desperfectes.

Categoria: Món Global