Món Global
El submari Titan en una imatge d'arxiu
Foto: El submari Titan en una imatge d'arxiu | OCEANGATE
Exploració al Titanic

EUA dona per morts els 5 tripulants del submarí Titan: què ha passat?

Temps de lectura: 2 minuts
El submari Titan en una imatge d'arxiu
Foto: El submari Titan en una imatge d'arxiu | OCEANGATE

Els Estats Units han donat per morts aquest dijous a la tarda els 5 tripulants que es trobaven a bord del Titan, el petit submarí de 6 metres de llarg que el diumenge es va perdre quan es dirigia al Titanic en una missió d'exploració. 

Què en sabem? Finalment, ni els nous robots, vaixells i nous mitjans que s'incorporaven en les últimes hores en la missió a contra rellotge per rescatar els cinc multimilionaris han aconseguit arribar a temps per salvar els exploradors.

  • Els equips de rescat trobaven aquest dijous diverses restes que es corresponien amb la del petit submarí, un vaixell molt inestable, que no hagués pogut navegar en aigües europees o en aigües dels Estats Units, perquè no comptava amb els requisits de seguretat necessaris.

El motiu: La Guàrdia Costanera creu que l'aparell va "implosionar" a causa de la pressió de l'oceà Atlàntic i que va quedar aixafat de forma "catastròfica". 

A partir d'ara: Els experts investigaran, ajudats per les peces trobades, què va passar exactament i què s'hauria fet per evitar-ho. 

Què diuen? L'excapità de submarins de la Marina Reial britànica, Ryan Ramsey, assegura que aquesta investigació serà similar a la d'un accident aeri. 

  • "No hi ha una caixa negra, no es podran rastrejar els últims moviments de la nau, però es reuniran tantes parts com es pugui i, a partir d'aquí, hauríem de poder analitzar la ruptura estructural, qualsevol fractura que hagi tingut lloc i, potser, reconstruir el que realment va passar en els últims moments", ha explicat.
  • El contralmirant John Mauger de la Guàrdia Costera apunta a una possible teoria, segons la qual, els tripulants haurien mort el mateix moment que se li va perdre rastre al Titan. Mauger ha apuntat que van detectar "una anomalia acústica consistent en una implosió", just després de perdre el contacte amb la superfície.

En detall: Els cinc fragments trobats a l'Atlàntic són la coberta de la part del darrere i un element de la part davantera, entre altres.

  • Van ser localitats a uns 500 metres del Titani, el colós enfonsat des de 1912.
Categoria: Món Global
Etiqueta: Estats Units