Món Global
Fotografia facilitada per OceanGate Expeditions que ensenya l'interior del submarí turístic amb capacitat per cinc persones
Foto: Fotografia facilitada per OceanGate Expeditions que ensenya l'interior del submarí turístic amb capacitat per cinc persones | EFE/OceanGate
Misteri a l'Atlàntic

Qui són els passatgers del submarí desaparegut en l'expedició al Titanic?

Actualitzat: Dimarts, 20 de juny de 2023. 15:38
Temps de lectura: 3 minuts
Fotografia facilitada per OceanGate Expeditions que ensenya l'interior del submarí turístic amb capacitat per cinc persones
Foto: Fotografia facilitada per OceanGate Expeditions que ensenya l'interior del submarí turístic amb capacitat per cinc persones | EFE/OceanGate

Autoritats, empreses i famílies han identificat aquest dimarts 20 de juny les cinc persones que viatjaven a bord del submarí desaparegut durant una immersió per apropar-se a les restes del 'Titanic', situat a les aigües de l'Oceà Atlàntic.

Per què és important? La desaparició d'aquest submarí que transporta a turistes fins al mític transatlàntic enfonsat per 250.000 dòlars ha despertat interès a tot el món per l'irònic d'aquest misteri.

Què en sabem? De moment, no es tenen pistes sobre el parador dels turistes que viatjaven en el submergible, que va desaparèixer a uns 700 quilòmetres de la costa de Newfoundland aquest diumenge 18 de juny. 

  • El submarí va perdre el contacte amb la superfície menys de dues hores després d'iniciar la immersió, i els experts creuen que l'oxigen a bord pot durar-los fins a 96 hores, al millor dels escenaris.
  • L'operatiu de recerca es desenvolupa per superfície i també des de l'aire, amb dos helicòpters C-130 dels Estats Units.

Qui són? Els passatgers són d'altíssim nivell econòmic, ja que l'expedició per veure les restes del Titanic té un preu de 250.000 dòlars per persona.

  • Un d'ells és Shahzada Dawood, un magnat d'origen pakistanès resident al Regne Unit; també el seu fill, Suleman. La mateixa família ha confirmat en un comunicat la presència a bord dels dos: "Demanem a tots que resin pel seu benestar mentre es respecta la privacitat de la família en aquest moment", resa la nota, recollida per la CNN i Europa Press.
  • A bord també viatjaria l'empresari britànic Hamish Harding, president de l'empresa d'Action Aviation i l'aventurer francès Paul-Henry Nargeolet, que figura davant Harding en una recent publicació de Facebook, segons la cadena BBC. La llista la completa suposadament el conseller delegat de OceanGate, Stockton Rush.

Què diuen? El Ministeri d'Exteriors del Regne Unit ja està en contacte amb la família d'Harding i "llest per proporcionar qualsevol possible assistència addicional", segons un portaveu de Downing Street. L'oficina del primer ministre britànic, Rishi Sunak, ha donat el seu suport a les famílies afectades i ha agraït la tasca del personal d'emergència que participa en les tasques de rastreig.

  • En canvi, el Ministeri d'Exteriors de França ha aclarit que no pot encara "confirmar" la presència de Nargeolet al submarí desaparegut diumenge. "Seguim amb la màxima atenció els esdeveniments i estem en contacte amb les autoritats competents", ha dit una portaveu diplomàtica.

Per acabar: El transatlàntic de luxe 'Titanic' es troba a uns 600 quilòmetres de la costa de Newfoundland, al Canadà, a una profunditat de 3.800 metres sota la superfície marina. El seu naufragi es va produir el 1912 i es va saldar amb més de 1.500 morts, encara que les restes no van ser localitzades fins a 1985.

Categoria: Món Global