Món Global
Els Bombers treballant per recuperar el cos del quart mort
Foto: Els Bombers treballant per recuperar el cos del quart mort | Vigili del Fuoco
Successos

Una celebració d'aniversari en una barca acaba amb quatre morts per un naufragi

Temps de lectura: 2 minuts
Els Bombers treballant per recuperar el cos del quart mort
Foto: Els Bombers treballant per recuperar el cos del quart mort | Vigili del Fuoco

Quatre persones han perdut la vida al llac Major, al nord d'Itàlia, després que la barca on estaven bolqués a causa del mal temps.

Què en sabem? L'accident va passar aquest diumenge a quarts de 8 del vespre.

  • A l'embarcació hi havia 23 persones, tant italians com estrangers d'entre 20 i 50 anys. El grup havia llogat la barca per celebrar una festa d'aniversari, segons ha avançat el diari Il Corriere della Sera.
  • El mateix mitjà informa que les víctimes són dos italians, un israelià i una russa, dona del comandant.

En detall: La relativa proximitat a la costa, ha permès que els primers que van caure a l'aigua poguessin nadar fins a ser rescatat.

  • La majoria dels supervivents no han necessitat cap ingrés hospitalari, però dos d'ells van ser traslladats a l'hospital de Gallarte i Varese mentre que els altres tres, al centre d'Angera.

Les causes: L'accident es va produir per un canvi de temps sobtat. Segons el Corriere, s'investiga si hi va haver cap negligència, com falta de mesures de seguretat o de manteniment, o si van sortir a navegar amb el temporal en marxa.

Situació actual: Els bombers submarinistes van estar buscant el quart cos durant tota la nit fins que finalment han recuperat el seu cos aquest dilluns, a 16 metres de profunditat.

Què ha dit el president de Llombardia? “Una tempesta va provocar un accident molt greu al llac Major: un veler de 16 metres llogat per turistes va bolcar. Els bombers de l'equip de submarinistes de Milà, juntament amb els guardacostes, el servei de rescat per helicòpter treballen al lloc”, va escriure a les xarxes socials el president de la regió Llombardia, Attilio Fontana.

Context: Aquest llac és una destinació turística força popular. És el segon més gran d'Itàlia i està situat entre aquest país i Suïssa, al sud dels Alps.

Categoria: Món Global
Etiqueta: Successos