Món Global
Successos

El passatger que va obrir la porta de l'avió en ple vol diu que estava "atabalat"

Temps de lectura: 2 minuts

El ciutadà detingut per obrir la porta d'un avió abans que aquest aterrés a l'aeroport de Daegu, al sud-est de Corea del Sud, ha confessat la policia que ho va fer perquè estava "atabalat" i volia baixar "ràpid" de l'aeronau.

Per què és important? Les imatges del succés, gravades per la resta de passatgers, han fet la volta al món per l'espectacularitat i la gravetat d'aquestes. La seva inconscient temeritat es va saldar amb 12 persones ateses, però les autoritats destaquen el risc que algú pogués haver caigut al buit.

En detall: El detingut, un home de 33 anys, ha declarat davant de la policia per justificar-se. Ha assegurat que se sentia "atabalat" pels seus problemes personals i que volia baixar de l'avió com més aviat millor, tal com recull l'agència sud-coreana Yonhap.

Què diu? "He estat molt estressat després de perdre la meva feina recentment. Vaig obrir la porta perquè volia baixar de l'avió ràpidament abans d'aterrar", ha manifestat el detingut.

A més: Els agents, que van descartar que l'home es trobés sota la influència d'alcohol o drogues, van reconèixer que "era difícil mantenir una conversa normal amb ell". 

Els fets: L'incident va tenir lloc a bord d'un avió d'Asiana Airlines just abans de l'aterratge. Va provocar que desenes de persones patissin dificultats respiratòries, encara que cap dels 194 passatgers no es va precipitar al buit ni va resultar ferit. Diversos testimonis van indicar que l'home hauria intentat saltar després d'obrir la porta.

  • L'avió cobria la ruta entre l'illa de Jeju i Daegu, a uns 237 quilòmetres de Seül, i va aconseguir aterrar amb èxit amb la porta oberta quan encara estava a 250 metres d'altura.

Per acabar: La policia investiga una possible sanció de les lleis de seguretat àrea.

Categoria: Món Global
Etiqueta: Successos