Món Global
Inundacions a l'Índia
Foto: Inundacions a l'Índia | Dasarath Deka / Zuma Press Wire / Dp / Dpa
Àsia

Una vintena de morts en 24 hores per les pluges torrencials a l'Índia

Temps de lectura: 2 minuts
Inundacions a l'Índia
Foto: Inundacions a l'Índia | Dasarath Deka / Zuma Press Wire / Dp / Dpa

Almenys 16 persones han mort en les últimes 24 hores per les pluges torrencials al nord de l'Índia.

Per què és important? El país asiàtic pateix des de finals de juny un monsó que ha provocat desenes de morts, diverses desaparicions, inundacions sobtades i corriments de terra. De fet, aquest cap de setmana s'ha registrat a Nova Delhi, la capital, el nivell més alt de pluja en un sol dia des de fa 40 anys.

Què sabem? Els serveis d'emergència han recuperat els cossos de dos soldats que van ser arrossegats per les inundacions quan intentaven creuar un rierol a la localitat de Punch, en l'estat de Jammu i el Caixmir, segons informacions de l'Exèrcit.

  • A més, unes altres dues persones han mort quan un corriment de terra ha colpejat l'autobús en el qual viatjaven a l'estat de Jammu, tal com ha recollit el diari 'The Hindu'.
  • D'altra banda, tres pelegrins s'han ofegat al Ganges després que el seu vehicle va caure al riu a conseqüència d'un altre corriment de terra que va afectar la carretera en la qual es trobaven.
  • Una nena de deu anys ha mort quan un arbre va caure sobre casa seva per les pluges, mentre que una dona i la seva filla de sis anys van morir quan l'edificació on es refugiaven va caure per la tempesta.

A més: Les pluges també han provocat la mort de sis persones més a l'estat d'Himachal Pradesh. Així mateix, hi ha almenys quatre persones desaparegudes.

Previsions: El Departament Meteorològic de l'Índia (IMD) ha pronosticat fins aquest dilluns pluges de lleugeres a moderades en la majoria dels llocs i pluges "fortes a molt forts" en llocs aïllats a Punjab, Haryana i Chandigarh.

Categoria: Món Global
Etiquetes: Àsia Aiguats