Societat
Una de les ovelles rescatades de la riuada a Matadepera
Foto: Una de les ovelles rescatades de la riuada a Matadepera | Europa Press
Successos

VÍDEO: Una riuada per les fortes pluges arrossega un ramat d'ovelles a Matadepera

Actualitzat: Dijous, 15 de juny de 2023. 16:53
Temps de lectura: 1 minut
Una de les ovelles rescatades de la riuada a Matadepera
Foto: Una de les ovelles rescatades de la riuada a Matadepera | Europa Press

Una riuada causada per les pluges d'aquest dimarts ha arrossegat part d'un ramat d'ovelles que pasturaven en una riera Matadepera (Vallès Occidental), motiu pel qual moltes d'elles han mort.

Per què és important? Aquest és un dels diversos incidents provocats per la borrasca, que ha activat l'avís taronja a les províncies de Barcelona i Girona.

Què en sabem? El pastor del ramat, Pau Garcia, ha explicat en declaracions a TV3 recollides per Europa Press que la pluja l'ha agafat al mig de la riera, i que ha intentat aguantar algunes ovelles, però que la majoria s'han dispersat.

  • Moltes de les ovelles sorpreses i arrossegades per la riuada han mort, mentre que els bombers n'han pogut rescatar algunes de la riera.

Context: Matadepera i la ciutat limítrofa de Terrassa han estat una de les zones més afectades per les tempestes d'aquest dimarts a la tarda, que han provocat que l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, hagi activat el nivell 1 del pla d'emergència municipal.

  • També en aquesta ciutat, la pluja ha esfondrat un mur del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (Mnactec), fent entrar aigua al soterrani sense causar ferits.

El més nou: Les tempestes han provocat la mort d'una persona. Els Bombers van localitzar el cos d'una persona en un cotxe l'endemà de les fortes pluges que hi va haver a la zona, concretament, en una riera seca de Cant Font, d'Ullastrell. Ara, també han preparat un dispositiu de cerca per un possible desaparegut a la zona.

Categoria: Societat
Etiquetes: Successos Temps Pluja