Meteo i Serveis
Inundacions a Terrassa per les pluges
Foto: Inundacions a Terrassa per les pluges | Europa Press
Temps

Inundacions i talls de carreteres: els vídeos dels forts xàfecs a Catalunya

Actualitzat: Dimarts, 13 de juny de 2023. 20:23
Temps de lectura: 2 minuts
Inundacions a Terrassa per les pluges
Foto: Inundacions a Terrassa per les pluges | Europa Press

La DANA que travessa Catalunya aquesta setmana, que ha descarregat amb tempestes a l'interior del territori, ha provocat inundacions de carrers, desbordaments de rieres i talls de circulació a diverses carreteres.

Per què és important? L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha activat l'avís taronja per les províncies de Barcelona i Girona, que es troben en risc important per les fortes pluges.

En detall: L'intens patac d'aigua que ha caigut a Terrassa, amb 46,2 litres d'aigua per metre quadrat en mitja hora, ha desbordat rieres i ha atrapat alguns vehicles, que han estat arrossegats pel cabal d'aigua. També ha obligat a desallotjar el Museu de la Tècnica de Terrassa (MNATEC).

  • A indrets com Vacarisses (Vallès Occidental) s'han recollit 34,2 litres d'aigua per metre quadrat en mitja hora, quantitat idèntica a la que ha caigut a Òdena (Anoia). A Fornells de la Selva n'hi ha hagut 32,1. Està activada l'alerta del pla Inuncat.
  • A Ridaura (la Garrotxa), la riera ha baixat molt carregada i l'escola del poble ha hagut de trucar els Bombers perquè s'ha inundat una de les estances del centre. També han afectat les següents carreteres.
  • Els Bombers també han hagut d'actuar en altres municipis com el polígon industrial de Riudellots de la Selva on s'ha inundat el carrer Onyar i també en altres serveis menors. També a Castellbell i el Vilar, on han hagut de rescatar quatre persones d'un cotxe atrapat a una riera.

Carreteres tallades: La carretera B-40 ha estat tallada a l'altura de la Roca del Vallès en un tram de quatre quilòmetres des d'un quart de cinc de la tarda d'aquest dimarts per les inundacions que ha causat la tempesta de pluja que assola la zona.

  • També ho ha estat la C-16 en un tram de dos quilòmetres al seu pas per Terrassa, en aquest cas des de tres quarts de quatre de la tarda, igualment a causa de la pluja. 
  • Les tempestes han provocat esllavissades que han obligat a tallar la BP-1103 entre el Bruc i Monistrol de Montserrat, en un tall de vuit quilòmetres, i la BV-3003 a Sant Mateu de Bages, en un punt de 500 metres, en ambdós casos per esllavissades.
  • El desbordament de la riera de Santa Margarida també ha provocat el tall de l'N-260 a la Vall de Bianya (Garrotxa). 

En vídeo: Els xàfecs, les inundacions de carrers i carreteres i les pedregades han deixat imatges com aquestes.

Per acabar: Protecció Civil ha rebut més d'un centenar de trucades a causa de l'episodi de fortes pluges.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Successos Pluja Temps