Món Global
Pedro Sánchez parlant a l'OTAN
Foto: Pedro Sánchez parlant a l'OTAN | Europa Press
OTAN

L'Exèrcit espanyol desplegarà tropes a Eslovàquia i Romania

Temps de lectura: 1 minut
Pedro Sánchez parlant a l'OTAN
Foto: Pedro Sánchez parlant a l'OTAN | Europa Press

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts que Espanya desplegarà tropes a Eslovàquia i reforçarà la presència militar espanyola a Romania en el marc de les iniciatives militars de l'OTAN per protegir l'aliança.

Per què és important? L'OTAN prepara un nou pla de defensa per la banda est, arran de la invasió d'Ucraïna, i Espanya hi contribuirà amb més soldats i armament.

En detall: Espanya participarà en el nou batalló de combat de l'OTAN a Eslovàquia, una iniciativa que va ser pactada a la cimera de Madrid l'any passat.

  • L'objectiu és estendre el mur de contenció de l'OTAN respecte als quatre batallons existents a Polònia i els països bàltics des de 2015.

La situació actual: El grup de combat de l'OTAN a Eslovàquia, al qual s'uniran els efectius espanyols, el lidera la República Txeca i compta amb tropes d'Alemanya, Eslovènia i els Estats Units.

  • Espanya també té un rol en les tasques de vigilància aèria del Bàltic i ha contribuït amb anterioritat en les missions del mar Negre des de Romania. Aquesta operació de vigilància aèria de la zona, amb 140 efectius aproximadament, va acabar el passat mes de juny.
  • Espanya manté també desplegat un radar a Romania amb una participació d'uns 40 militars.

Què ha dit? "Espanya com a membre compromès va anunciar un desplegament de forces espanyoles a Eslovàquia per reforçar el front oriental i reforçarem amb major nombre d'efectius la presència a Romania", ha confirmat Sánchez a la seva arribada a la cimera de líders aliats a Lituània.

Categoria: Món Global
Etiquetes: Pedro Sánchez OTAN