Món Global
Donald Trump en una fotografia d'arxiu
Foto: Donald Trump en una fotografia d'arxiu | EFE/Stefani Reynolds/Pool
Estats Units

Donald Trump, imputat per intentar alterar els resultats de les eleccions

Temps de lectura: 2 minuts
Donald Trump en una fotografia d'arxiu
Foto: Donald Trump en una fotografia d'arxiu | EFE/Stefani Reynolds/Pool

L'expresident dels Estats Units Donald Trump ha estat imputat pels seus intents d'alterar els resultats de les eleccions presidencials nord-americanes del 2020. 

Què en sabem? Donald Trump torna a estar imputat pels seus intents d'alterar els resultats de les eleccions de l'any 2020, quan va perdre contra Joe Biden, i que van acabar amb l'assalt al Capitoli per una part dels seus seguidors. 

  • Segons la imputació, Trump va "difondre mentides" i va fer afirmacions sobre el presumpte frau electoral comès per Biden "que sabia que eren falses". 
  • En aquell moment, el republicà no només no va admetre el resultat de la votació, sinó que va denunciar un fals frau electoral i va arribar a pressionar diferents funcionaris perquè modifiquessin el resultat. 

En detall: El jurat que l'ha imputat acusa l'expresident dels Estats Units de quatre delictes que es podrien traduir en més de 50 anys de presó. 

  • A més, l'acusació també considera que va ser Donald Trump qui va manipular els manifestants de l'assalt al Congrés fent-los pensar que el seu vicepresident Mike Pence podia canviar els resultats electorals. 

En profunditat: Trump s'enfronta a quatre càrrecs, un d'ells per conspiració "mitjançant l'ús de la deshonestedat, el frau i l'engany" per obstruir els diferents processos que formen part del recompte de vots i certificació dels resultats electorals, que comporta una sentència màxima de cinc anys. 

  • Un altre càrrec al qual s'enfronta té una pena màxima de 20 anys per conspirar que el Congrés impedís ratificar els resultats de les urnes. 
  • També s'enfronta a una pena màxima de 10 anys de presó per conspirar contra el dret al vot. 
  • I finalment, el quart càrrec que se li imputa és per intentar obstruir la certificació de les paperetes, que pot comportar una pena de 20 anys de presó.

Previsions: L'expresident nord-americà haurà de comparèixer davant del jutjat el pròxim dijous per escoltar els càrrecs que se li imputen. 

Context: Fins al dia d'avui, Trump era el preferit per guanyar la nominació republicana per les eleccions presidencials de l'any 2024.