Món Global
Donald Trump
Foto: Donald Trump | Europa Press
Estats Units

Donald Trump, imputat per segona vegada als EUA

Temps de lectura: 2 minuts
Donald Trump
Foto: Donald Trump | Europa Press

L'expresident dels Estats Units Donald Trump ha estat imputat per un cas relacionat amb documents classificats del país nord-americà. 

Per què és important? Trump té una vida política i personal marcada per polèmiques. És la segona vegada que imputen l'expresident dels EUA, aquesta vegada acusat de diferents delictes federals. 

El motiu: Trump, que torna a ser aspirant a la candidatura presidencial de 2024 pel Partit Republicà, ha estat imputat per la manipulació de documents classificats després d'abandonar la presidència dels EUA l'any 2021. 

  • Fa uns mesos, la policia va trobar diferents caixes plenes de documents classificats del govern nord-americà a la seva mansió de Mar-a-Lago, a Florida. 

En detall: L'any passat, agents de l'FBI van trobar a la residència de l'empresari de Florida més d'11.000 documents, dels quals 100 estaven marcats com a classificats i alguns d'aquests com a ultrasecrets. 

  • Fa pocs dies va sortir a la llum una gravació on Trump reconeixia haver-se emportat un document classificat de la Casa Blanca. 
  • És un delicte que funcionaris, inclòs el president, retirin o manipulin documents classificats en un lloc no autoritzat. 

D'on venim: Es tracta de la segona imputació contra Trump. Un tribunal investiga uns suposats pagaments a l'actriu porno Stormy Daniels, qui hauria tingut un romanç amb Trump, a canvi del seu silenci mentre durava la campanya electoral.

  • El valor dels pagaments podria arribar a més de 130.000 dòlars (120.000 euros).
  • L'acusació assegura que Trump va falsificar documents per justificar els pagaments i per "promoure la seva candidatura".

Què diu? Trump ha estat l'encarregat d'anunciar la seva segona imputació a través de les xarxes socials. 

  • "Mai hauria pensat que fos possible que una cosa així li pogués passar a un expresident dels Estats Units", ha escrit a la seva xarxa social Truth Social. 

Previsions: El magnat haurà de comparèixer el pròxim dimarts 13 de junts a un tribunal de Miami.