Món Global
Migrants arribant a Lampedusa en una embarcació el 4 d'agost
Foto: Migrants arribant a Lampedusa en una embarcació el 4 d'agost | EFE
Societat

Més de 40 migrants moren en un nou naufragi davant l'illa de Lampedusa

Temps de lectura: 2 minuts
Migrants arribant a Lampedusa en una embarcació el 4 d'agost
Foto: Migrants arribant a Lampedusa en una embarcació el 4 d'agost | EFE

Nova tragèdia al Mediterrani. Un total de 41 persones han mort, entre elles tres nens, en un nou naufragi que ha tingut lloc davant de l'illa de Lampedusa, al sud d'Itàlia.

Per què és important? Més de 1.800 persones han perdut la vida des de principi d'any en la travessia del nord d'Àfrica a Europa.

Què en sabem? Els migrants es trobaven una embarcació que ha sortit de Sfax, a Tunísia i que ha acabat enfonsant-se a les costes italianes. Només quatre de les persones que hi havia han pogut sobreviure.

  • Tots els supervivents, procedents de la Costa Marfil i Guinea, han estat traslladats a terra ferma a Lampedusa.

Els fets: En total, l'embarcació comptava amb 45 migrants a bord i va començar a enfonsar-se després de sis hores de navegació a causa d'una gran onada. Segons han explicat els testimonis, totes les persones van caure a l'aigua.

  • Només 15 dels migrants que viatjaven a la precària embarcació, tenien armilla salvavides, però es van acabar ofegant igualment. 

Context: Segons expliquen les autoritats, Sfax és una ciutat portuària situada a uns 130 quilòmetres de Lampedusa i és un punt freqüent de sortida utilitzat pels migrants que intenten trobar una vida millor a Europa.

  • Els desembarcaments no s'aturen a Lampedusa i el seu centre d'acollida, amb capacitat per a 300 persones, ja aplega més de 1.500. De fet, ja s'han iniciat els trasllats de migrants de l'illa a la península italiana.
  • El passat dissabte ja es va informar d'uns altres naufragis davant de l'illa de Lampedusa on van morir 34 persones i només es van poder rescatar tres cadàvers en mig d'un fort temporal.

Previsions: Està previst que aquest dimarts uns 1.100 migrants dels més de 1.500 que es troben al centre d'acollida, siguin traslladats a localitats sicilianes de Porto Empedolce i Augusta.

Categoria: Món Global
Etiquetes: Migracions Europa