Món Global
Director de l'OMS
Foto: Director de l'OMS | EFE
Coronavirus

La variant Eris de la covid amenaça de fer créixer el número de casos

Temps de lectura: 2 minuts
Director de l'OMS
Foto: Director de l'OMS | EFE

L'Organització Mundial de la Salut ha alertat de l'existència de l'Eris, una nova variant de covid que podria provocar un augment de casos global. L'OMS, a més, critica que molts països ja no comuniquen els casos.

Per què és important? L'OMS ha decretat l'Eris com a "variant d'interès" i ha anunciat que està oficialment sota monitoratge.

Visió global: Són 51 els països en què la variant té presència, principalment a la Xina, Estats Units, Corea del Sud, Japó i el Canadà.

  • Espanya és l'onzè país de la llista amb més casos detectats d'Eris. 
  • Segons l'OMS la proporció de casos per la variant Eris sobre el total de casos de covid incrementa de manera constant.

En dades: Mentre el mes de juny aquesta variant suposava el 7,6% del total dels casos, la setmana del 17 al 23 de juliol el percentatge va arribar a ser del 17,4%.

Tot i això, l'OMS remarca que la variant suposa un nivell de perill baix per la salut pública global.

  • Destaca, que l'augment de casos d'hospitalitzats al Japó i Corea del Sud, no té "cap associació" amb la variant Eris.

Què ha dit? El missatge que ha compartit l'OMS ha estat que la nova variant "pot provocar un augment de la incidència de casos i esdevenir dominant en alguns països o fins i tot a nivell mundial".

  • El director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha dit que "no hi ha dubte que el risc de mort i de casos greus és ara molt menor que els de fa un any".
  • A més, l'organització ha aprofitat per fer un toc d'atenció als estats que han deixat de comunicar les morts i hospitalitzacions per covid, com portaven fent durant els últims anys.

Categoria: Món Global
Etiquetes: Coronavirus OMS