Món Global
El grup de turistes espanyols atrapats a Etiòpia són evacuats a una base militar
Foto: El grup de turistes espanyols atrapats a Etiòpia són evacuats a una base militar | EFE
Conflicte

Els catalans atrapats enmig d'un conflicte armat a Etiòpia ja són de camí a casa

Temps de lectura: 2 minuts
El grup de turistes espanyols atrapats a Etiòpia són evacuats a una base militar
Foto: El grup de turistes espanyols atrapats a Etiòpia són evacuats a una base militar | EFE

Els turistes  catalans atrapats enmig d'un conflicte armat a Etiòpia ja es troben en ruta de tornada a Catalunya. Estan en una base militar d'Addis Abeba, des d'on agafaran un avió per tornar a casa.

Per què és important? Han estat deu dies atrapats entre foc creuat després que la setmana passada les milícies s'enfrontessin a l'exèrcit del país.

D'on venim? Els catalans es van protegir en un hostal de la zona d'Amhara controlada pels paramilitars a l'esclat del conflicte.

  • Això va fer que l'exèrcit i les autoritats del país no hi tinguessin accés.
  • Va ser ahir quan l'exèrcit va recuperar el control de la zona.
  • Però abans de l'evacuació ha calgut esperar tot un dia per tal que els soldats comprovessin la seguretat de les carreteres i perquè es planifiqués la ruta que farien.
  • Finalment, han estat evacuats en helicòpter militar aquest divendres al migdia en considerar que era l'opció més segura per a garantir el benestar dels visitants.

La situació actual: Els turistes es troben sans i estalvis en una base militar d'Addis Abeba a només unes hores de vol fins a tornar a Catalunya. 

Què en diuen? L'agència de viatges amb què els turistes van planificar el viatge, i que ha negat en tot moment que els constés cap recomanació sobre no viatjar a Etiòpia, ha emès ara un comunicat presumint de l'operació de rescat.

  • "L'evacuació, duta a terme per les forces estatals etíops, s'ha aconseguit gràcies als contactes locals de Kananga", assegura l'empresa.
  • Continua dient que la sol·licitud d'assistència a la base militar es va sol·licitar sota les seves "indicacions". 
Categoria: Món Global
Etiquetes: Turisme Guerra