Món Global
Mansió d'Al Capone
Foto: Mansió d'Al Capone | Wikimedia Commons
Successos

Enderrocada la mansió d'Al capone a Miami, per què?

Temps de lectura: 2 minuts
Mansió d'Al Capone
Foto: Mansió d'Al Capone | Wikimedia Commons

La mansió d'Al Capone a Miami Beach era una de les més antigues de la zona, dels anys 20, i comptava amb molt valor històric. Ara, però s'ha enderrocat, per què? Doncs per la pressió immobiliària.

Per què és important? Es tracta de la casa de Miami on va viure el famosíssim gàngster Al Capone.

Què en sabem? Tot i els esforços de grups defensors del patrimoni cultural i històric de Florida, la casa s'ha enderrocat.

  • Fa dos anys ja va estar a punt de ser tirada a terra, però una recollida de 25.000 firmes en contra va aturar l'acció.

Després, la societat 93 Palm Residence LLC la va comprar l'octubre del 2021 per 15,5 milions de dòlars a Todd Michael Glaser i Nelson González, dos magnats del sector immobiliari que havien pagat 5 milions menys uns mesos abans.

  • Segons una petició a Change.org per salvar-la, la mansió estava en un estat immaculat després d'una renovació multimilionària.

D'on venim? Al Capone va aconseguir el seu capital econòmic amb el tràfic il·legal de begudes alcohòliques, a l'època de la Llei Seca, també operava en el món del joc clandestí.

  • Conegut com a Scarface ('cara tallada'), per les cicatrius de ganivetades que tenia a la cara, el mafiós de Chicago deia ser venedor d'antiguitats.

La mansió: Tenia una façana d'estil espanyol data de 1922, i un total de 7 habitacions i cinc lavabos.

  • La finca sencera tenia uns 2.800 metres quadrats, i incloïa una casa de convidats, una piscina de 18 metres de llarg, platja privada amb vista a la badia, i un embarcador privat de 30 metres.

En profunditat: Al Capone, en sortir de presó, va anar-se'n a Miami on va morir l'any 1947.

Categoria: Món Global
Etiquetes: Crim Estats Units