Món Global
L'expresident dels Estats Units Donald Trump
Foto: L'expresident dels Estats Units Donald Trump | Donald Trump
Estats Units

Donald Trump, fitxat com un delinqüent per intentar revertir els resultats electorals

Actualitzat: Divendres, 25 d'agost de 2023. 18:17
Temps de lectura: 1 minut
L'expresident dels Estats Units Donald Trump
Foto: L'expresident dels Estats Units Donald Trump | Donald Trump

Trump, fixat com un delinqüent. L’expresident dels Estats Units, Donald Trump, s’ha entregat aquesta matinada a la presó de Fulton County, a Atlanta, per fer front a la dotzena de càrrecs que hi ha contra ell per haver intentat revertir els resultats electorals de l’estat de Geòrgia el 2020.

Per què és important? Per primera vegada, s'ha difós la imatge policial de Trump fitxat. Aquesta setmana també s’han entregat altres acusats, com els advocats de Trump que l’ajudaven en l’intent de fer tombar els resultats a Geòriga, entre els que hi ha Rudy Giuliani.

Què ha passat? Trump ha sortit en llibertat poc després, ja que va pactar una fiança de 200.000 dòlars i altres mesures cautelars com abstenir-se d’utilitzar les xarxes socials per atacar altres implicats o testimonis.

  • En un missatge a X, l'antiga Twitter -el primer que hi fa des del gener del 2021- ha parlat "d'interferència electoral". "No em rendiré", ha avisat.

En profunditat: El cas contra Trump a Geòrgia és el quart al que fa front l’expresident republicà dels Estats Units. A l’abril, ja va anar als tribunals pel cas Stormy Daniels i el seu intent de silenciar-la amb suborns.

  • Al juny, es van iniciar els procediments pel suposat mal ús de documents classificats durant la seva etapa com a president, i aquest mateix mes Trump va haver de fer front a càrrecs a Washington pels intents de revertir els resultats del 2020 amb l’assalt al Capitoli.
     
     
Categoria: Món Global