Món Global
Fotografia d'arxiu del 31 de maig de 2023
Foto: Fotografia d'arxiu del 31 de maig de 2023 | EFE
NASA

La NASA rebateja els ovnis i n'intensifica la recerca: així els diuen ara

Temps de lectura: 2 minuts
Fotografia d'arxiu del 31 de maig de 2023
Foto: Fotografia d'arxiu del 31 de maig de 2023 | EFE

La NASA ha anunciat que crearà un departament especial per estudiar els ovnis. L'objectiu és detectar i analitzar les "anomalies al cel", que es troben freqüentment, i contribuir a trencar prejudicis.

El nou nom: Després d'un informe elaborat per un grup d'experts independents, l'agència espacial estatunidenca anomenarà un director d'investigació de 'fenòmens anòmals no identificats' (FANI, en català i UAP en anglès).

  • Aquest és el nou nom que donen als tradicionals ovnis. Segons expliquen, es vol desestigmatitzar el tema i allunyar-lo d'especulacions sobre els extraterrestres.
  • I és que l'agència reconeix l'existència de fenòmens com "l'observació d'esdeveniments al cel que no es poden identificar científicament com un avió", però asseguren que no hi ha "cap evidència que tinguin un origen extraterrestre".

Què esperar? La NASA crearà un departament per investigar sobre els FANI, ja que creuen que els tradicionalment coneguts com a ovnis no s'estan estudiant adequadament.

  • L'administrador de la NASA, Bill Nelson, afirma que s'ha anomenat un director per aquest departament que intentarà explicar els esdeveniments observats al cel i que no es poden identificar, segons l'agència SINC.
  • "Utilitzarem la intel·ligència artificial i l'aprenentatge automàtic per buscar anomalies al cel i continuarem buscant habitabilitat", explica Nelson.
  • Segons Nelson, el nou director d'investigació gestionarà "comunicacions centralitzades, recursos i anàlisis de dades per establir una base de dades sòlida per a l'avaluació del futur dels FANI".

Context: La NASA ha arribat a aquestes conclusions després de les recomanacions de l'informe Fenòmens anòmals no identificats, presentat actualment i que va encarregar a un equip de científics independents.

  • El document afirma que "en l'actualitat, la detecció dels FANI acostuma a ser fortuïta, capturada per sensors que no van ser dissenyats ni calibrats per aquest propòsit".
  • Per tant, els experts recomanen a la NADA que tiri endavant un "paper destacat" en l'esforç per estudiar els ovnis. Afirmen que l'agència té una gran "experiència" en aquest àmbit, que es podria utilitzar com a part d'una "campanya de recollida de dades rigorosa".
Categoria: Món Global
Etiqueta: NASA