Món Global
Elministre d'Exterior en funcions, José Manuel Albares
Foto: Elministre d'Exterior en funcions, José Manuel Albares | EFE
Guerra

Espanya enviarà avions militars per evacuar espanyols d'Israel

Temps de lectura: 1 minut
Elministre d'Exterior en funcions, José Manuel Albares
Foto: Elministre d'Exterior en funcions, José Manuel Albares | EFE

El govern espanyol ha anunciat que evacuarà un centenar de ciutadans espanyols d'Israel després de l'escalada bèl·lica d'aquest cap de setmana. 

Per què és important? La guerra ha esclatat. Israel ha focalitzat els bombardejos a la Franja de Gaza, zona on es concentren la major part dels palestins i també els terroristes de Hamàs. Davant d'aquest atac els líders integristes musulmans han amenaçat d'executar un ostatge per cada bomba que caigui a territori palestí.

Què en sabem? En una entrevista a la SER, el ministre d'Exteriors en funcions, José Manuel Albares, ha anunciat que l'executiu espanyol enviarà avions militars per evacuar un centenar de ciutadans espanyols que es troben a Israel. 

  • El ministre ha confirmat que, de moment, no es preveu treure del país a tota la colònia espanyola, sinó aquells ciutadans que es troben al país de turisme o per motiu de negocis. 
  • Els ciutadans espanyols s'han quedat atrapats dins de les fronteres d'Israel després que s'hagin suspès els vols comercials. 

A més, Albares ha volgut tornar a fer èmfasis en diferenciar el poble palestí de grups terroristes: "No podem mesclar una organització terrorista com Hamàs amb tot el poble palestí".