Món Global
Policia belga
Foto: Policia belga | EFE
Terrorisme

Abaten d'un tret un sospitós de l'atemptat gihadista a Brussel·les

Temps de lectura: 2 minuts
Policia belga
Foto: Policia belga | EFE

La policia belga ha "neutralitzat" d'un tret al pit a un home al barri de Schaerbeek (Brussel·les) sospitós de ser l'autor de l'atemptat d'ahir que es va cobrar la vida de dos ciutadans suecs.

Per què és important? Alguns mitjans apunten que podria haver tornat a matar i tota la policia belga s'havia concentrat en la seva búsqueda.

Què ha passat? L'atemptat es va produir aquest dilluns quan Bèlgica rebia Suècia en un partit de seleccions de fútbol que decidia la classificació a l'Eurocopa 2024 a l'estadi Rey Balduino, a 5 quilòmetres del centre de la capital europea. Un home va assassinar ahir dilluns dos ciutadans suecs amb un Kaláshnikov al crit de "Allahu akbar" a Brussel·les. Aquest incident, i la fuga del terrorista, va obligar a suspendre el partit i extremar les precacucions.

  • En un vídeo publicat per ell mateix a xarxes socials, el gihadista assegura estar "inspirat per l'Estat Islàmics". Segons la policia, "la nacionalitat sueca de les víctimes va ser mencionada com una motivació probable per l'acte terrorista". En aquest sentit, l'atac contra els suecs es produeix en el context de cremes de l'Alcorà a Suècia i Dinamarca.

El terrorista: Segons mitjans locals, el terrorista gihadista hauria estat identificat com Abdesalem Lassoued, de 45 anys. És ciutadà tunisià que es troba actualment en situació irregular a Bèlgica i que suposadament hauria estat jutjat al seu país de procedència per actes terroristes relacionats a la gihad.

Per acabar: El primer ministre belga, Alexander De Croo, demana als habitants de Brussel·les "estar atents". D'altra banda, França està endurint els controls a la frontera amb Bèlgica. Així ho va afirmar el ministre de l'Interior francès, Gérald Darmanin, el dilluns a la tarda, després del mortal atemptat a Brussel·les.

 

Categoria: Món Global
Etiquetes: Terrorisme Europa