Món Global
El candidat Javier Milei
Foto: El candidat Javier Milei | EFE
Eleccions

Sorpresa a l'Argentina: Massa guanya a Milei i s'enfrontaran a la segona volta

Temps de lectura: 2 minuts
El candidat Javier Milei
Foto: El candidat Javier Milei | EFE

Aquest passat diumenge els argentins han celebrat la primera volta de les eleccions per escollir un nou president del país. El candidat més polèmic, l'ultraliberal Javier Milei, ha quedat segon malgrat que les enquestes li donaven la victòria. 

Per què és important? Argentina vota en unes eleccions més decisives que mai. El país viu l'enèsima crisi econòmica a causa de l'alta inflació en la seva economia. Els comicis són clau per veure quin rumb prendrà el país a partir d'ara. 

Què en sabem? La primera volta de les eleccions presidencials a Argentina ha donat una sorpresa. Sergio Massa, actual ministre d'Economia del país i representant del peronisme, ha estat el candidat més votat segons els resultats oficials.

  • Massa, líder d'Unión por la Patria, ha obtingut el 36,68% dels vots. 
  • En segona posició ha quedat el preferit de les enquestes i el candidat més polèmic d'aquestes eleccions. Javier Milei ha obtingut el 29,98% dels suports. 

En detall: Per guanyar automàticament en la primera volta, el candidat guanyador necessitava arribar al 45% dels vots totals o al 40% sempre que la diferència amb el segon candidat superi el 10%. 

  • Si no es produeix aquest escenari, com el que ha passat aquest diumenge, es convoca una segona volta on competeixen els dos candidats més votats de la primera. 

A més: Més de 27 milions d'argentins i argentines han votat en les eleccions d'aquest 22 d'octubre, el que representa un 77,56% de participació. 

  • Tot i això, és la segona participació més baixa des de la recuperació de la democràcia l'any 1983. 

A partir d'ara: Els ciutadans del país tornen a estar cridats a les urnes el pròxim 19 de novembre en la segona volta de les eleccions. 

  • En aquesta ocasió, els argentins només podran escollir entre Massa i Milei. El candidat que aconsegueixi més suports serà el futur president d'Argentina. 
Categoria: Món Global
Etiquetes: Eleccions Amèrica