Món Global
Un palestí camina amb el telèfon mòbil per una zona destruïda després dels atacs aeris israelians a la ciutat de Gaza.
Foto: Un palestí camina amb el telèfon mòbil per una zona destruïda després dels atacs aeris israelians a la ciutat de Gaza. | EFE/EPA/MOHAMMED SABER
Orient pròxim

Els bombardejos a Gaza deixen més de 400 morts en 24 hores, segons l'autoritat palestina

Temps de lectura: 2 minuts
Un palestí camina amb el telèfon mòbil per una zona destruïda després dels atacs aeris israelians a la ciutat de Gaza.
Foto: Un palestí camina amb el telèfon mòbil per una zona destruïda després dels atacs aeris israelians a la ciutat de Gaza. | EFE/EPA/MOHAMMED SABER

Fonts sanitàries palestines han informat de la mort de més de 400 persones en les darreres 24 hores a causa dels bombardejos de les Forces de Defensa d'Israel (FDI) a la Franja de Gaza.

Per què és important? Aquest dilluns fa 17 dies de l'atac de Hamàs contra una quinzena de ciutats i poblacions al sud d'Israel i que va deixar 1.400 morts. Aquests fets han desencadenat una sèrie d'atacs de Tel-Aviv, que continua bombardejant Gaza sense precedents.

  • La xifra de víctimes mortals a Gaza ja supera les 4.600, mentre que el nombre de ferits ascendeix a més de 14.200, segons les autoritats de la Franja.

Situació actual: Els atacs no han cessat i el d'aquest diumenge ha estat un dels més intensos des que va començar el conflicte. Israel va anunciar dissabte que intensificarien els bombardejos a la Franja i aquestes darreres 24 hores haurien mort més de 400 persones, entre les quals 182 infants.

  • Les Forces de Defensa d'Israel van tornar a demanar a la població del nord de la Franja que es desplaci cap al sud i es calcula que ja ho han fet almenys 700.000 persones.
  • L'ONU i diverses ONG han alertat de l'enorme dificultat per dur a terme el trasllat de persones davant els bombardejos aeris i els atacs a centres hospitalaris.

Mentrestant, un tercer comboi d'ajuda humanitària procedent d'Egipte ha entrat a la Franja de Gaza per Rafah, l'únic pas que no depèn d'Israel, aquest dilluns al matí.

  • De fet, aquest pas es va reobrir aquest dissabte després de dues setmanes i al llarg d'aquest cap de setmana han entrat 34 camions amb medicaments, material mèdic i aliments. També van entrar sis camions cisterna amb combustible, un subministrament que no està autoritzat per Israel.
  • L'ONU ha qualificat les ajudes insuficients per abastir les necessitats dels 2,3 milions d'habitants que hi ha a la Franja.

D'altra banda, l'exèrcit israelià ha indicat que Hamàs té segrestats 221 ostatges. De moment, el grup terrorista n'ha alliberat dos de nacionalitat estatunidenca "per raons humanitàries".

Categoria: Món Global
Etiquetes: Israel Guerra