Món Global
Jesús Ociel Baena
Foto: Jesús Ociel Baena | Jesús Ociel Baena / Facebook
LGBTIQ+

Troben assassinat el primer 'magistrade', persona no binària, d'Amèrica Llatina

Temps de lectura: 2 minuts
Jesús Ociel Baena
Foto: Jesús Ociel Baena | Jesús Ociel Baena / Facebook

Jesús Ociel Baena Saucedo, la primera persona no binària d'Amèrica Llatina en assolir el títol de 'magistrade', ha estat trobada assassinada juntament amb la seva parella Dorian Daniel Nieves Herrera a Aguascalientes, Mèxic.

Què sabem? Jesús Ociel i Dorian Daniel han estat trobats amb senyals de violència en una zona residencial on vivien.

  • La policia ha exposat que s'estan duent a terme les investigacions pertinents sobre els fets.

D'on venim? El passat dia 31 de juliol, Baena Saucedo havia notificat a les seves xarxes socials que va sol·licitar protecció governamental pels constants atacs que rebia i les amenaces de mort en contra seva.

Qui és? Jesús Ociel va ser la primera persona no binària entenir el títol de 'magistrade' el passat mes d'octubre, després que el Tribunal Electoral de l'Estat d'Aguascalientes reconegués la seva identitat. 

Què han dit? El secretari de Seguretat d'Aguascalientes, Manuel Alonso Garcia, ha declarat que, segons les primeres troballes, "es tracta de fets d'emoció sentimental", i segons les seves explicacions, és molt probable que Baena Saucedo i la seva parella discutissin i fossin ells mateixos els responsables dels fets.

  • "No hi ha indicis que hi hagi hagut una tercera persona al lloc dels fets. Probablement, es van fer mals ells mateixos", ha dit aquesta tarda el secretari.

Context: El magistrade era un referent en la lluita pels drets de les persones del col·lectiu LGBTIQ+.

  • Tenia molta presència a les xarxes socials, on acostumava a compartir vídeos en els quals posava amb diferents conjunts de roba al tribunal.
  • "La identitat no binària és la que em va descriure, i inclús em va ajudar a transicionar en la meva expressió de gènere", va dir quan va prendre possessió del càrrec i tot lluint una bandera dels colors de l'arc iris.
Categoria: Món Global
Etiqueta: LGBTIQ+