Societat
El govern de PP i VOX a Galapagar elimina els bancs arcs de Sant Martí que hi havia al poble
Foto: El govern de PP i VOX a Galapagar elimina els bancs arcs de Sant Martí que hi havia al poble | Twiiter @IgualdadLGBT
Extrema Dreta

PP i Vox retiren bancs pintats amb la bandera LGBTI d'un municipi de Madrid

Temps de lectura: 2 minuts
El govern de PP i VOX a Galapagar elimina els bancs arcs de Sant Martí que hi havia al poble
Foto: El govern de PP i VOX a Galapagar elimina els bancs arcs de Sant Martí que hi havia al poble | Twiiter @IgualdadLGBT

El govern de Partit Popular i Vox a l'Ajuntament de Galapagar, municipi de Madrid, ha ordenat retirar bancs pintats amb la bandera LGBTI de la ciutat i l'oposició ha criticat obertament la mesura.

Per què és important? Les conseqüències de l'entrada de l'extrema dreta al govern de nombrosos municipis i comunitats autònomes ha començat a fer-se evident. La retirada dels bancs dels colors de l'arc iris ha estat un nou exemple del menyspreu als drets del col·lectiu que PP i Vox abanderen.

Què en sabem? Segons l'ens municipal, la retirada dels bancs és per a la reparació, ja que estaven en mal estat, encara que no han aclarit si es tornaran a posar i si es farà amb els mateixos colors.

En resposta: Les formacions de l'oposició a l'Ajuntament de Galapagar, Por Galapagar, PSOE, i Entre todos Galapagar, han denunciat que el nou equip de govern, format per PP i Vox, "ha substituït a la plaça de la Constitució els bans LGBTIQ+ per altres de verds". Dies abans ho havia fet a la plaça del President Aldolfo Suárez.

  • Els polítics també han denunciat que el passat 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGBTI, l'Ajuntament ja "es va negar a exhibir la bandera LGBTI, com era habitual a la legislatura anterior, i per això es va celebrar una manifestació en defensa dels drets del col·lectiu".
  • Asseguren que el gest d'eliminar els bancs és un reflex d'un govern LGBTI-fòbic.

A més, les xarxes socials han tret fum amb la notícia titllant el govern d'intolerant.

Context: En diversos ajuntaments d'Espanya s'han vetat obres de teatre, pel·lícules i revistes en català, entre d'altres.

  • A les autonomies governades per PP i Vox, o per PP amb el suport de Vox, les conselleries d'Igualtat han desaparegut.

Categoria: Societat
Etiquetes: LGBTIQ+ VOX PP