Societat
LGBTIQ+
Foto: LGBTIQ+ | Wikimedia Commons
Igualtat

Les 10 banderes del col·lectiu LGBTIQA+ que no coneixies

Temps de lectura: 2 minuts
LGBTIQ+
Foto: LGBTIQ+ | Wikimedia Commons

Tothom coneix la bandera dels colors de l'arc iris que representa el col·lectiu LGBTIQ+, però n'hi ha moltes més banderes que són desconegudes i que representen realitats també poc conegudes.

Per què és important? Poder anomenar la identitat i realitat personal és molt necessari per a moltes persones per poder identificar la seva realitat i ser lliures. Per això, et portem 10 banderes poc conegudes del col·lectiu.

Grisaxeual: Les persones grisasexuals es caracteritzen perquè el seu desig és intermitent, apareix i desapareix ràpidament. La bandera que els representa és una variació de l'asexual i utilitza part dels seus colors: el gris, el blanc i el lila.

Polisexual: Les persones polisexuals se senten atretes per persones de més de dos gèneres, però no necessàriament de tots, ni al mateix temps, ni de la mateixa manera, ni al mateix nivell ni la mateixa intensitat.

Abrosexual: Les persones abrosexuals tenen una identitat de gènere i fluida igual com una orientació sexual que varia amb el temps.

Bandera abrosexual | Wikimedia Commons

Poliamor: S'identifiquen amb aquest terme aquelles persones que poden establir més d'una relació romàntica i emocional alhora.

Bandera poliamor | Wikimedia Commons

Arromàntic: Fa referència a un col·lectiu de persones que no senten atracció romàntica cap a altres persones.

Genderqueer: Les persones que s'identifiquen amb aquest terme no se senten representades del tot per cap gènere, però al mateix temps tenen elements en comú amb varis d'ells, així que prenen diferents característiques de cada gènere i l'adapten a la seva pròpia identitat.

Bandera genderqueers | Wikimedia Commons

Agènere: Les persones agènere no s'identifiquen amb cap gènere.

Andrògen: La seva identitat se situa entre la binaritat de gèneres establerta: femení i masculí.

Pangènere: Es refereix a una persona que s'identifica amb molts gèneres de forma simultània i permanent.

Bandera lèsbica labrys: És una de les banderes que representa les persones lesbianes. Aquesta, en concret, representa un triangle que recorda l'exclusió, la lluita i la història de l'alliberament del col·lectiu.

Bandera lèsbica labrys | Wikimedia Commons

Categoria: Societat
Etiqueta: LGBTIQ+