Món Global
Jeffrey Epstein i Donald Trump
Foto: Jeffrey Epstein i Donald Trump
EUA

Els papers del pederasta Jeffrey Epstein: De Donald Trump a Michael Jackson

Temps de lectura: 3 minuts
Jeffrey Epstein i Donald Trump
Foto: Jeffrey Epstein i Donald Trump

Després d'anys de la mort del magnat i pedòfil Jeffrey Epstein, el seu cas continua generant una gran expectació. Ara, la jutgessa que porta el cas ha aixecat el secret de sumari i es poden consultar fins a 900 documents. 

Per què és important? Jeffrey Epstein va ser un magnat, pedòfil i depredador sexual que va ser condemnat per ser l'artífex d'una xarxa de tràfic de menors dins del món de les elits mundials. 

Context, qui era Jeffrey Epstein? Abans de ser investigat, Epstein era un conegut multimilionari dels Estats Units amb una gran influència en la política i la vida social nord-americana. 

  • L'any 2005, va ser declarat culpable d'abusar sexualment d'una nena de 14 anys. Va ser en aquell moment que desenes de menors van descriure abusos sexuals similars. Però la justícia dels EUA només el va declarar culpable de la primera víctima. Epstein no va entrar a presó, va complir 13 mesos en un programa d'excarceració amb feina. 
  • No va ser fins a l'any 2019 que Epstein no va ser arrestat amb càrrecs per tràfic de menors a Florida i Nova York. El 10 d'agost de 2019 es va trobar el cos sense vida del magnat després d'un suposat suïcidi. 

Situació actual: Ara la jutgessa que porta el cas Epstein ha aixecat el secret de sumari de més de 900 pàgines de documents. La jutgessa investiga l'amant i sòcia d'Epstein, Ghislaine Maxwell, que va ser denunciada per una de les víctimes d'abusos sexuals. 

En detall: Els nous documents publicats hi apareixen citades víctimes de les agressions sexuals, persones que tenien relació amb el pedòfil, llistes de testimonis potencials i col·laboradors del magnat. 

  • Entre les persones que apareixen que tenien relació amb el pedòfil hi ha els expresidents dels EUA Bill Clinton i Donald Trump i el príncep Andreu. 
  • La llista de persones citades en els documents i les raons per les quals apareixen són molt diferents. En cap moment els documents publicats acusen cap personalitat de cap delicte. 

A més: També apareixen citats en declaracions de testimonis i víctimes personalitats com el cineasta George Lucas, el cantant Michael Jackson, el científic Stephen Hawking o el mag David Copperfield.

En profunditat: Alguns famosos com els expresidents Clinton i Trump, van tallar tota relació amb el magnat quan va ser detingut per primera vegada. Però Epstein es va continuar relacionant amb rics i famosos durant molts més anys. 

  • La seva sòcia, Ghislaine Maxwell, filla del magnat de la comunicació Robert Maxwell, va ser declarada culpable de trànsit sexual de menors i sentenciada a 20 anys de presó el juny del 2022.