Món Global
Frame de vídeo durant la salutació feixista a Roma
Foto: Frame de vídeo durant la salutació feixista a Roma | Autor desconegut, xarxes socials
Itàlia

Polèmica a Itàlia per una multitudinària salutació feixista a Roma

Temps de lectura: 2 minuts
Frame de vídeo durant la salutació feixista a Roma
Foto: Frame de vídeo durant la salutació feixista a Roma | Autor desconegut, xarxes socials

Centenars de persones van coincidir ahir a la nit en un acte commemoratiu a Roma on van fer, conjuntament, la salutació feixista o, també anomenada, salutació romana. Van estendre els braços a la vegada diferents cops seguits sota el crit de "presente" (en italià).

Per què és important? El vídeo ha corregut com la pólvora a les xarxes socials i ha causat molta impressió a Itàlia. Multitud de reaccions per part de polítics, periodistes, escriptors i ciutadania en general. 

Què diuen. 

  • "Això és una vergonya inacceptable en una democràcia europea".
  • "Som a l'any 2024 però em sembla estar a la Roma de 1924"
  • "No a l'apologia del feixisme"

Alguns exemples de publicacions de les últimes hores, on es pot veure el vídeo: 

Amb més profunditat. La multitudinària salutació romana es va produir davant de l'antiga seu del Movimento Sociale Italiano, a Via Acca Larentia, al barri de Tuscolano de Roma.

  • Commemoraraven l'assassinat fa 46 anys de tres joves del Front de la Joventut, Franco Bigonzetti, Francesco Ciavatta i Stefano Recchioni.
  • Els dos primers van morir per un comando d'extrema esquerra i el tercer en enfrontaments posteriors entre joves d'extrema dreta i la policia.

Els fets van ocórrer després de les commemoracions oficials de les autoritats, amb la col·locació de corones de llorer per part del president de la Regió del Lazio, Francesco Rocca i del conseller de Cultura Miguel Gotor, a la plaça on hi ha la placa commemorativa.

Va ser al vespre quan diferents persones van participar al ritual del “present”, la cerimònia que grups neofeixistes dediquen als seus caiguts.

Categoria: Món Global
Etiqueta: Europa