Món Global
El propietari de la mansió en perill, atenent els mitjans
Foto: El propietari de la mansió en perill, atenent els mitjans | X (Twitter)
Successos

El propietari d'una mansió de Califòrnia a punt de caure a l'oceà desafiarà un nou temporal

Temps de lectura: 2 minuts
El propietari de la mansió en perill, atenent els mitjans
Foto: El propietari de la mansió en perill, atenent els mitjans | X (Twitter)

Al sud-est de Califòrnia, el propietari d'una mansió de 16 milions de dòlars que està a punt de caure a l'oceà, es nega a sortir de casa seva. Els temporals de mitjans de febrer van provocar fortes esllavissades als terrenys i van deixar part de la residència de luxe suspesa a l'aire. Ara, la situació s'egreuja però l'home persisteix. 

Per què és important? El Servei Meteorològic Nacional preveu que la setmana vinent plogui més a la zona de Los Angeles, alertant de més lliscaments de fang en els propers dies. 

Què en sabem? Lewis Bruggeman, de 82 anys, diu que no li preocupa el que pugui passar, tot i la gravetat de l'erosió que pateix el penya-segat.

Què diu? "La casa està bé, no està amenaçada", assegura el propietari, contradient altres versions més oficials i desafiant les previsions meteorològiques. 

  • "No hi ha cap problema estructural important a la casa", inisisteix el veí. 

D'on venim? Fa dues setmanes, les tempestes van posar en dificultats tres mansions a primera línia de mar a la ciutat de Dana Point.  

  • Aquest municipi està ubicat en una àrea costanera a l'idíl·lic sud del Comtat d'Orange, a mig camí entre Los Angeles i San Diego.
  • La zona està habitada per persones amb alt poder adquisitiu i està plena de resorts de luxe al costat de la platja, tot un paradís pels amants del surf. 

Previsió. Bruggeman sembla no témer l'amenaça del mal temps i està disposat a plantar cara a un temporal que s'acosta i que podria acabar provocant un esfondrament definitiu. 

  • Caldrà veure fins a quin punt l'home està disposat a resistir i com actuen les autoritats en cas de situació límit. 

Categoria: Món Global