Món Global
Un dels suposats autors de l'atemptat
Foto: Un dels suposats autors de l'atemptat | X / @MoscowTimes / RBC
Terrorisme

Imputats per terrorisme els quatre suposats autors de l'atemptat a Moscou

Temps de lectura: 2 minuts
Un dels suposats autors de l'atemptat
Foto: Un dels suposats autors de l'atemptat | X / @MoscowTimes / RBC

Un tribunal de Rússia ha imputat formalment per terrorisme aquest diumenge els quatre sospitosos principals de l'atac de divendres contra la sala de concerts Crocus City Hall de Moscou.

Per què és important? El Servei Federal de Seguretat (FSB) rus ha detingut onze persones relacionades amb l'atemptat perpetrat divendres en una sala de concerts als afores Moscou, una massacre que ha deixat 133 morts i centenars de ferits.

Situació actual: Les autoritats han presentat aquest diumenge davant dels tribunals els sospitosos, que han estat enviats a presó preventiva.

  • Els imputats han estat identificats com Dalerjon Barotovich Mirzoev, Saidakrami Murodali Rachabalizoda, Xamsidin Fariduni -que ja han admès la seva culpabilitat- i Muhammadsobir Fayzov.

El més destacat: El tribunal ha celebrat les seves audiències a porta tancada per mantenir el secret de la investigació i ha decidit triar mesures preventives en forma de detenció fins al 22 de maig en espera de judici.

  • Els quatre acusats, que han utilitzat els serveis de traducció d'idioma tadjik, presentaven signes de lesions, especialment hematomes a la cara.
  • L'últim a declarar, Fayzov, ha estat traslladat a la sala en una llitera mèdica, acompanyat pels serveis d'emergència, segons ha informat l'agència de notícies russa Interfax.

Context: Divendres uns homes van irrompre a la sala de concerts de la capital russa i van disparar contra els presents. Posteriorment, van obrir foc a l'edifici.

  • El Govern de Rússia ha informat sobre la detenció d'onze persones, inclosos els quatre directament involucrats a l'atac, que ha estat reclamat per Estat Islàmic.
  • L'atemptat al Crocus City Hall és el pitjor atac terrorista a la història contemporània de la capital russa, per sobre de la crisi del segrest, per part de separatistes txetxens, del teatre Dubrovka el 2002, un atac que es va saldar amb 132 ostatges morts després d'una intervenció sense pal·liatius de les forces de seguretat russes.
Categoria: Món Global