Món Global
L'agulla central de l'antiga Borsa de Copenhaguen, en flames
Foto: L'agulla central de l'antiga Borsa de Copenhaguen, en flames | X
Incendi

Un incendi arrasa l'antiga Borsa de Copenhaguen i cau l'emblemàtica agulla central

Temps de lectura: 2 minuts
L'agulla central de l'antiga Borsa de Copenhaguen, en flames
Foto: L'agulla central de l'antiga Borsa de Copenhaguen, en flames | X

L'històric edifici de la Borsa de Copenhaguen, a la capital de Dinamarca, s'ha vist sumit aquest dimarts en un incendi que ha afectat la teulada i ja ha provocat l'esfondrament del seu icònic capitell.

Què en sabem? Les flames han engolit la icònica agulla que coronava la construcció, formada per les cues de quatre dracs entrellaçades i que s'estava restaurant quan s'ha declarat el foc.

  • El Departament de Bombers de Copenhaguen ha confirmat al seu compte a la xarxa social X un desplegament "massiu" d'efectius a la zona.
  • "Estem en procés de desplegament", han indicat els serveis d'emergència danesos en declaracions al diari 'Jyllands-Posten', abans d'afirmar que els principals treballs seran els de "rescat i extinció".
  • Les autoritats han tancat tota l'àrea al voltant de la borsa, on s'han dirigit a més desenes d'agents de la policia.

Context: L'agulla central de l'edifici, amb la forma de les cues de quatre dracs entrellaçades, ha col·lapsat al voltant de les 8:30 a causa de les flames que envolten l'edifici, situat a Slotsholmen i que travessava un procés de restauració.

  • L'edifici, conegut en danès com a Borsen i la construcció del qual va ser completada el 1640, està situat a prop del palau de Christianborg, on es troba el Parlament, i suposa una de les principals atraccions turístiques del país. De moment no se saben les causes de l'incendi.

En imatges. Diversos usuaris han compartit a través de les xarxes socials imatges de l'incendi i de la gran columna de fum que provoca.

  • També s'han pogut veure persones que ajuden els serveis d'emergència a retirar quadres de la zona per salvar-los i evitar que acabin cremats.

Categoria: Món Global
Etiqueta: Incendis