Món Global
Benjamin Netanyahu
Foto: Benjamin Netanyahu | Flickr
Conflicte

Israel respon atacant amb almenys tres drons una ciutat del centre de l'Iran

Temps de lectura: 1 minut
Benjamin Netanyahu
Foto: Benjamin Netanyahu | Flickr

Els mitjans iranians han informat aquest divendres al matí d'almenys tres explosions a prop d'una base militar ubicada al nord-oest de la ciutat d'Esfahan, on hi ha la instal·lació nuclear més gran de l'Iran.

Per què és important? Tot i les pressions d'Occident, especialment els EEUU, Israel ha atacat l'Iran, en una resposta a l'atac iranià del cap de setmana passat contra territori israelià.

En detall: "Els forts sons que s'han escoltat a diverses zones de l'Iran es deuen a l'enderrocament de micro vehicles aeris desconeguts per part dels sistemes de defensa", ha indicat la televisió estatal.

  • "Les instal·lacions nuclears a la província d'Esfahan estan completament segures", ha assenyalat per part seva l'agència Tasnim, vinculada amb la Guàrdia Revolucionària.
  • L'agència IRNA assegura que no hi ha hagut danys. L'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica (OIEA), que inspecciona el programa nuclear iranià, també ha comunicat que no s'han produït danys a instal·lacions nuclears.

D'altra banda, diversos funcionaris nord-americans han assenyalat a les cadenes de televisió ABC i CBS que Israel ha llançat míssils contra l'Iran en represàlia per l'atac iranià de dissabte, en què va disparar més de 300 drones i míssils, la majoria interceptats per Israel i els seus aliats , inclosos els Estats Units.

  • De moment, però, ni les autoritats iranianes ni israelianes s'han pronunciat fins ara de forma oficial.

Context: Enmig de la confusió sobre el que està passant, les autoritats d'aviació han suspès durant la nit els vols a almenys tres ciutats del país, entre elles Teheran i el seu aeroport internacional.

Categoria: Món Global
Etiquetes: Guerra Iran Israel