Món Global
Herzi Halevi, cap de l'Estat Major de les FDI
Foto: Herzi Halevi, cap de l'Estat Major de les FDI | FDI
Conflicte

Israel confirma que hi haurà una resposta a l'atac de l'Iran

Temps de lectura: 2 minuts
Herzi Halevi, cap de l'Estat Major de les FDI
Foto: Herzi Halevi, cap de l'Estat Major de les FDI | FDI

El cap de l'Estat Major de les Forces Armades israelianes, Herzi Halevi, ha assenyalat que Israel respondrà a l'atac dut a terme per l'Iran enmig de la incertesa que aquest possible pas pugui desencadenar una escalada a nivell regional.

Per què és important? Totes les mirades estan posades a una possible contra-resposta d'Israel a l'atac de l'Iran el passat dissabte. 

Què en sabem? Algunes informacions apunten que Netanyahu ja ha demanat a les forces de defensa una llista d'objectius a l'Iran que no causin víctimes mortals.

  • "Estem sospesant els nostres passos. El llançament de tants míssils balístics, míssils de creuer i vehicles aeris no tripulats al territori de l'Estat d'Israel tindrà una resposta", ha dit Herzi Halevi.
  • Halevi ha assenyalat que l'Iran volia "perjudicar les capacitats estratègiques d'Israel", cosa que "no ha passat abans".

En detall: Halevi ha elevat a més a més de 350 -anteriorment se'n va informar de més de 300- els projectils llançats per l'Iran contra Israel dissabte a la nit a diumenge.

  • Per part seva, l'Iran ha defensat que aquests atacs són part d'una resposta legítima i del seu dret a l'"autodefensa" després del bombardeig contra el seu Consolat a Damasc, atribuït a Israel i que es va saldar amb la mort de set membres de la Guàrdia Revolucionària iraniana.
  • L'Iran va tancar les instal·lacions nuclears diumenge "per motius de seguretat" davant d'una possible represàlia israeliana després de l'atac de Teheran a l'Estat jueu iniciat dissabte, segons ha informat el director general de l'Organisme Internacional per a l'Energia Atòmica (OIEA), Rafael Grossi.

Mentrestant, la comunitat internacional ha reclamat al primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, que es moderi i que eviti una escalada del conflicte entre tots dos països.

  •  L'Iran havia dit que considerava l'agressió a la seva ambaixada satisfeta si no hi havia resposta israeliana al seu atac de míssils i drons, opció que ara Halevi ha descartat.
Categoria: Món Global
Etiquetes: Guerra Iran Israel