Open Melon
Foto: | Europa Press
Govern espanyol

Brussel·les diu que "no té ni idea" en què es gasta l'Estat els fons europeus

Foto: | Europa Press

La presidenta de la Comissió de Control Pressupostari del Parlament Europeu, Monika Hohlmeier, ha afirmat amb rotunditat que "no té ni idea" en què es gasta els 31.000 milions d'euros de fons europeus el govern espanyol.

Per què és important? No és la primera vegada que Brussel·les fa un requeriment a l'Estat per la demora en enviar documentació.

Què sabem? Hohlemeir ha esbroncat els alts càrrecs de la Comissió Europea Valdis Dombrovskis i Paolo Gentiloni per no fer complir la vigilància a Espanya sobre "el pla i el destí dels fons".

Què ha dit? En reiterades intervencions en la comissió de control a Brussel·les, Hohlemeir ha criticat la falta de transparència d'Espanya.

  • "Ni idea de com es gasta els diners Espanya. Això no és presentable. Això no és acceptable", ha lamentat.
  • En un to més sarcàstic ha preguntat: "Quan ens portaran una llista de com s'estan gastant els diners?"

D'altra banda: Hohlemeir ha matisat no tenir dubtes respecte a Espanya, però ha reclamat més informació.

  • "No dic que hi hagi malversació de fons per part d'Espanya. Evidentment que no, Espanya, pobrets, simplement han sigut els primers de la llista".
  • "Només vull la informació que necessitem com a autoritat responsable de la gestió".

Background: A mitjans de setembre la Comissió Europea va criticar que Espanya no enviés a temps la informació sobre l'espionatge amb Pegasus, com sí que ho van fer altres països afectats com són Hongria, Polònia i Grècia.

Categoria: Open Melon