Open Melon
Jordi Puigneró en una manifestació
Foto: Jordi Puigneró en una manifestació | Europa Press
Parlament

Puigneró fa befa del Govern per no poder aprovar un decret milionari per Salut

Jordi Puigneró en una manifestació
Foto: Jordi Puigneró en una manifestació | Europa Press

L'exvicepresident de la Generalitat Jordi Puigneró ha fet befa del Govern per no haver pogut aprovar un decret que pretenia aportar 376 milions d'euros al sistema sanitari català. Els partits de l'oposició s'han aliat per evidenciar la soledat de l'executiu a costa de torpedejar una inversió milionària per Salut.

Al detall: Puigneró s'ha mofat de l'executiu republicà per no haver pogut tirar endavant el decret que beneficiaria el sistema sanitari català.

  • "Quan et penses que governes amb 65 diputats i t'adones que només en tens 33", ha dit.

En profunditat: Des dels partits de l'oposició, en concret, de Junts, s'ha volgut donar un toc d'atenció al Govern i mostrar la soledat i la falta de suports que té l'executiu de Pere Aragonès.

  • Aquest enfrontament pel relat tensa les relacions entre ERC i Junts i posa en perill un decret llei molt important per Salut.
  • Un decret llei té 30 dies hàbils perquè el Parlament l'aprovi, sinó decau. Amb el moviment de l'oposició es posaria en perill el decret que té com a data límit el 13 de desembre.

A més: El diputat de Junts Joan Canadell també s'ha sumat a Puigneró i ha assegurat que "sense moció de confiança i noves majories, no té sentit allargar l'agonia". Així, justificant bloquejar decrets llei en favor del sistema sanitari per pressionar l'executiu català: "Quan abans reaccionin millor. I si no, eleccions".

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Jordi Puigneró