Open Melon
Foto: | Europa Press
Llei només sí és sí

Iglesias carrega contra Díaz per "posar-se de perfil" amb Montero

Foto: | Europa Press

L'exlíder d'Unidas Podemos, Pablo Iglesias, ha carregat contra la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, per "posar-se de perfil" davant la "cacera" contra la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

Què ha dit? Iglesias ha considerat "miserable" i "políticament estúpid" posar-se "de perfil" quan "destrueixen a una companya", en al·lusions al degoteig de notícies contra Montero per la nova llei de 'només sí és sí'.

Context: La llei de 'només sí és sí' ha provocat que alguns condemnats per abusos sexuals recorrin la seva condemna. Aquest fet ha provocat alarma social i indignació entre alguns sectors polítics, que han demanat la dimissió de la ministra Montero.

En profunditat: Iglesias ha carregat contra Díaz després que la vicepresidenta es desmarqui de Podemos en la crítica als jutges i ha reclamat "prudència" i "deixar treballar" al Tribunal Suprem. 

A més: Díaz ha assegurat que està convençuda que "en uns dies" hi haurà "respostes sobre aquestes qüestions". Això sí, la ministra de Treball i Economia Social ha defensat que la norma de Montero "és d'extraordinària importància per al país" i la seva comesa és "protegir les víctimes i la defensa de la llibertat sexual de les dones".

D'on venim? Les relacions entre Iglesias i Díaz estan cada cop més tenses. De fet, l'exlíder de Podemos va llençar un dard a Díaz per la formació 'Sumar', que aquesta organitzarà de cara a les següents eleccions generals.

Categoria: Open Melon