Open Melon
Falangistes durant la marxa
Foto: Falangistes durant la marxa | Europa Press
Feixisme

Esfereïdora marxa franquista de la Falange en ple centre de Madrid

Falangistes durant la marxa
Foto: Falangistes durant la marxa | Europa Press

La Falange va recórrer ahir els carrers cèntrics de Madrid aplegant a gairebé 200 franquistes, que van marxar amb el braç alçat i entonant el 'Cara el Sol' per homenatjat José Antonio Primo de Rivera.

Per què és important? Es tracta dels primers actes obertament franquistes després que hagi entrat en vigor la Llei de Memòria Democràtica, que determina com actes contraris a la memòria els esdeveniments públics que suposin "exaltació personal o col·lectiva dels dirigents de la dictadura".

Al detall: Dos centenars de franquistes es van congregar ahir davant la que va ser la casa on va néixer Primo de Rivera, entre els carrers Gènova i Marqués de la Ensenada.

  • Després van assistir a una missa a l'església de Santa Bàrbara, on Primo de Rivera va ser batejat.
  • Un cop acabat l'eucaristia, els falangistes van començar la marxa fins a la Moncloa, amb banderes franquistes i amb els braços alçats.

A més: La Delegació del govern espanyol a Madrid va recordar als convocants que han de complir amb la Llei de Memòria Democràtica recentment aprovada i, si no és així, les accions il·legals que es produïssin es posaran en coneixement i seran perseguides per la Fiscalia.

Context: Es tracta d'un dels actes que tindran lloc aquest cap de setmana en la capital per l'aniversari de la mort de Primo de Rivera i del dictador Francisco Franco.

 | Europa Press

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Franquisme