Open Melon
Jaume Giró, exconseller d'Economia
Foto: Jaume Giró, exconseller d'Economia | Europa Press
Generalitat

Giró, l'únic exconseller de Junts que reclama l'assignació per exalts càrrecs

Jaume Giró, exconseller d'Economia
Foto: Jaume Giró, exconseller d'Economia | Europa Press

Jaume Giró és l'únic exconseller de Junts que ha reclamat cobrar la indemnització especial pels exalts càrrecs de la Generalitat després que el Govern es trenqués.

Per què és important? Jaume Giró, exconseller d'Economia, ha demanat l'assignació per exconsellers després que Junts hagi marxat de l'executiu i tots els altres dirigents de Junts s'hagin reincorporat a la vida laboral.

Al detall: Tal com revela El Periódico, tots els exconsellers de Junts han declinat la indemnització menys el que va ser responsable del Departament d'Economia.

  • Giró té el dret de percebre una indemnització mensual de 2.207 euros durant un màxim de 18 mesos fins que és s'incorpori a un nou lloc de treball.
  • Tot i això, encara no ho està cobrant, ja que la Generalitat està tramitant la seva petició.

En profunditat: Aquesta assignació especial per exconsellers no es pot combinar amb altres ingressos laborals o pensions públiques.

Context: Giró va ser el membre del Consell Executiu amb més patrimoni. Segons la declaració del seu patrimoni, l'exconseller d'Economia ostentava uns actius totals per valor de 7,1 milions d'euros. En aquest sentit, posseïa un compte bancari amb 5,1 milions d'euros.

  • A més, va ser l'encarregat de redactar els pressupostos quan Junts seguia dins del Govern de la Generalitat de Catalunya. 
Categoria: Open Melon
Etiquetes: Junts Jaume Giró