Open Melon
Josep Borrell, exministre socialista
Foto: Josep Borrell, exministre socialista | Europa Press
Europa

Alemanya s'afarta de Josep Borrell i mobilitza la diplomàcia contra ell

Josep Borrell, exministre socialista
Foto: Josep Borrell, exministre socialista | Europa Press

Alemanya s'afarta de l'alt representant de la Unió Europea, Josep Borrell, i mobilitza la seva diplomàcia contra ell. L'important diari alemany Der Spiegel ha assegurat que hi ha "irritació" a Berlín per les maneres de Borrell i l'acusen per partidisme.

En profunditat: Der Spiegel ha afirmat que la diplomàcia alemanya està farta de la política de Borrell. I la gota que ha fet vessar el got ha estat l'elecció partidista d'un alt càrrec a Europa.

Què diuen? El setmanari alemany publica: "Escàndol per la designació d'un lloc de treball de primer nivell europeu: segons la informació de Der Spiegel, els diplomàtics alemanys acusen el cap de política exterior de la UE, Borrell, de violar la transparència, la neutralitat i la credibilitat".

  • A més, recorden les sortides de to que ha tingut en diverses ocasions, com quan va assegurar que "Europa és un jardí envoltat per una jungla que podria envair-lo". Paraules que van provocar que la Unió Europea hagués de desautoritzar per "racista".

Al detall: L'emprenyamenta dels alemanys amb Borrell no és la primera, però sí que la més perillosa per la continuïtat de l'alt mandatari europeu.

D'on venim? Cal recordar que ahir Borrell va tornar a pronunciar unes declaracions molt polèmiques. Va reivindicar el paper dels "conqueridors i descobridors" davant d'un hemicicle europeu ple de diputats llatinoamericans. Arran d'aquest episodi, i de molts altres que se sumen a una llarga llista de sortides de to racistes o colonialistes, va rebre dures crítiques.

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Europa