Open Melon
El Papa Francesc
Foto: El Papa Francesc | Europa Press
Església

El Papa, es mulla sobre la independència: "En algunes zones va sorgir un país nou"

El Papa Francesc
Foto: El Papa Francesc | Europa Press

El papa Francesc s'ha mullat sobre la independència de Catalunya i s'ha mostrat partidari de trobar una solució al conflicte. "Algunes zones han obtingut estatuts preferencials i en d'altres es van fer divisions, i va sorgir un país nou", ha reflexionat

Què ha passat? El periodista de l'ABC ha preguntat al Papa sobre Catalunya amb la voluntat que endureixi el discurs contra l'independentisme. Però, tot al contrari, s'ha posicionat neutralment sense tancar-se davant d'una possible independència.

Què ha dit? En una entrevista pel rotatiu espanyol ha reflexionat sobre la relació entre Catalunya i Espanya.

  • "Potser es trigarà anys o dècades a resoldre's, però busquin la manera de fer-ho", ha demanat el Papa al periodista de l'ABC.
  • En aquest sentit, ha recordat que "Espanya no és l'únic cas en el món". "Cada país ha de buscar el seu camí històric per resoldre aquests problemes. No hi ha una única solució. Algunes zones han obtingut estatus preferencials i en d'altres es van fer divisions, i va sorgir un país nou", ha sentenciat.

En profunditat: El Papa Francesc ha assegurat que el paper de l'Església ha de ser "acompanyar el poble", tot esquivant l'afany del periodista perquè carregui contra l'independentisme.

  • "No pot fer propaganda a favor d'un bàndol o l'altre sinó acompanyar el poble perquè trobi una solució definitiva", ha recalcat.

A més: El Pontífex ha anat més enllà i ha desgranat algunes de les resolucions adoptades en altres països. "Fa un parell d'anys vam veure el coratge de dos primers ministres per solucionar el problema a Macedònia, Macedònia del Nord. A Itàlia tenim una zona al nord, l'Alto Adige, amb un estatut propi, on es parla alemany i italià... els anglesos van resoldre 'a l'anglesa' les sol·licituds d'Escòcia", ha enumerat Francesc.

Categoria: Open Melon