Open Melon
Barack Obama, expresident dels EUA
Foto: Barack Obama, expresident dels EUA | Europa Press
Cine

Obama escull una coproducció catalana com una de les seves pel·lícules preferides

Barack Obama, expresident dels EUA
Foto: Barack Obama, expresident dels EUA | Europa Press

L'expresident dels Estats Units Barack Obama ha revelat la seva llista de pel·lícules preferides d'aquest any 2022, que tot just està a punt d'acabar. La sorpresa arriba en saber que una d'elles és una coproducció catalana.

Què sabem? Obama ha escollit 'El buen patrón' com uno de los films que més li han agradat enguany. Es tracta d'una comèdia que protagonitza el llorejat actor espanyol Javier Bardem i que compta amb la participació de TV3.

Què ha dit? L'expresident americà ha penjat la seva classificació particular a la xarxa social Twitter, acompanyada d'un missatge que diu: "He vist grans pel·lícules aquest any. Aquí teniu algunes de les meves preferides. Quina em deixo?"

En profunditat: 

  • 'El buen patrón' està dirigida per Fernando León de Aranoa i és una producció de Reposado P. C. i de The Mediapro Studio, i compta amb la participació de TV3, de RTVE i d'Orange.
  • És una una sàtira ambientada en el món de les relacions laborals, que representa el retrobament, dinou anys més tard, de l'equip que va protagonitzar la multipremiada "Los lunes al sol".  
  • No és casualitat que l'expolític del Partit Demòcrata l'hagi escollida per formar part del seu rànking cinèfil: aquesta ha rebut una gran quantitat de guardons.
  • Ha triomfat als Goya: és la pel·lícula més nominada a aquests guardons, i n'ha rebut sis Premis Goya (Millor Pel·lícula, Millor Direcció, Millor interpretació masculina protagonista, i millor guió original, entre d'altres)
  • També ha estat reconeguda com a Millor comèdia dels Premis del Cinema Europeu i ha guanyat dos Premis Forqué al Millor llargmetratge de ficció o animació i a Millor interpretació masculina per a Bardem.
  • Per si no n'hi hagués prou, la cinta de Fernando León de Aranoa ha passat recentment el primer tall de l'Acadèmia i ha estat preseleccionada per participar a la cerimònia dels Òscar.

Tot i això: Realment, la pel·lícula va ser estrenada a l'octubre del 2021, això és, l'any passat. Però no ha estat fins a l'agost d'aquest any que ha arribat finalment als cinemes americans sota el títol de 'The good boss'.

Per acabar: A banda de 'El buen patrón, Obama ha escollit dos dels títols més reeixits de l'any. Es tracta de 'Everything Everywhere all at once' i 'Top Gun: Maverick', entre d'altres.

Categoria: Open Melon
Etiquetes: Amèrica Cinema