Open Melon
Corrupció

Iceta contracta la filla de Pere Navarro: per 43.000 euros i sense experiència

El Ministeri de Cultura dirigit per Miquel Iceta ha contractat la filla de l'exlíder del PSC Pere Navarro. La jove, María Navarro (31 anys) cobrarà 43.200 anuals durant els pròxims 3 anys després de superar una entrevista de 15 minuts en la que va obtenir la màxima puntuació. El concurs es va celebrar en un temps récord i amb resultats incomprensibles, segons publica aquest dijous El Confidencial.

Context: Navarro, exalcalde de Terrassa, forma part del cercle de confiança del ministre Iceta i té una gran amistat amb el secretari general de Cultura i Esport, Víctor Francos.

  • Francos va exercir com la mà dreta del socialista al partit entre 2011 i 2014.
  • Al darrere de la incorporació de Navarro existeix una "xarxa de relacions personals", segons el digital. Navarro té un sou públic gràcies al govern de Pedro Sánchez de 170.000 euros anuals. És el delegat especial de l'Estat en el Consorci de la Zona Franca.

Què sabem? La noia contractada va participar en un procés laboral que es va iniciar el 14 de novembre quan el ministeri va oficialitzar que necessitava un "Coordinador de Comunicació, Promoció i Difusió de l'Institut Nacional de les Artes Escèniques i de la Música (Inaem).

  • La qualificació màxima del procés era de 19 punts. Navarro va treure una de les pitjors notes en la primera fase i un altre candidat va obtenir 41 punts dels 45 en joc, tot i que no va aconseguir la feina. Una tercera participant va assolir una nota de 43,17.
  • Navarro amb prou feines va aconseguir un 33, fet que fa difícil argumentar la decisió de contractar-la. La noia va començar a treballar el 2021 al propi Ministeri de Cultura com a càrrec de confiança després que Iceta la fitxés com assessora.

Quan cobrarà? La filla de Navarro cobrarà 129.000 euros en tres anys.

A més: El candidat que va treure 41 punts en la primera fase del procés només va obtenir un 6 a l'entrevista, tot i que té 15 anys d'experiència fent tasques similars als de l'organisme pel qual optava a treballar, l'Inaem.

  • La candidata que va rebre la millor puntuació en la primera fase, 43,17 punts, va ser directora de comunicació dels Teatres del Canal de Madrid durant 9 anys i havia treballat a Madrid Destino. Només va obtenir un 6,75 punts dels 19 possibles, 10,5 menys que la filla de Navarro.
  • La noia contractada va acabar el procés amb una nota de 50,25 punts, només unes dècimes per sobre dels 49,92 de la millor classificada.
  • A diferència dels seus rivals, molt més preparats, María Navarro no té experiència al sector.
Categoria: Open Melon
Etiquetes: Corrupció PSC